Városlista
2019. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Június 25. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Arrabonamédia

Hétköznapjaink segítői

Hétköznapjaink segítői

Hétköznapjaink szolgálatában nagyon sok eszköz állhat. Ezeknek az eszközöknek a használatával a mindennapi életünk válhat könnyebbé.

Nem, most nem a telefonhoz tartozó headsetre gondolunk. Hanem azokra a kis kiegészítőkre, amelyek használatával a háztartás vezetésünk könnyebbé, biztonságosabbá és gyorsabbá válhat.

A háztartási kiegészítők száma széles. Összességében bármilyen eszközt ide sorolhatunk, melyet otthonunkban használnak kicsik és nagyok, idősek és fiatalok egyaránt. Konkrét csoportosítás pont ezért a kiegészítőkre nincsen. Talán a lakás helyiségeinek konkretizálásával lehet az eszközöket különböző csoportokba sorolni.

Konyhai kiegészítők

A konyha minden lakás szíveként nevezhető. Legtöbbször a hölgyek uralják. A háztartási kiegészítőknek talán a legnagyobb része a konyhai területhez kötődik. És itt nem a különböző konyhai gépekre gondolunk. Hanem a konyhai előkészítési, főzési és találási folyamatok kiegészítőire.

Ezen termékeket funkcionális működésük mellett azért szeretjük, mert mutatósak is. Egyrészt sokkal nagyobb kedvvel dolgozik az ember egy szeretett kiegészítővel, mint egy ízléstelen, utált darabbal.

Egyéb kiegészítők

Ahhoz, hogy otthonunk megfelelően karban legyen tartva, szerszámokra van szükség. Igen, most az urakon a hangsúly. A hölgyek ne várják el, hogy egy rossz, régi csavarhúzóval kedve legyen nekiállni a munkának. Nekik is szükségük van a minőségi kiegészítőkre, nemcsak a konyhai területen szükséges a legújabb teflon bevonatú sütőedény.

A kiegészítőkön lehet vitázni, de természetesen vannak olyan darabok, amelyek szükségességét egyik nem sem kérdőjelezi meg. Ezek közé a kiegészítők közé sorolhatjuk például a konzervnyitót, a dugóhúzót és a sörbontót is. Ezeken kívül az a kiegészítő, ami nélkül nem kezdődhet nap, az a kávéfőző.

A konyhai területre végtelenül sorolhatnánk a háztartási kiegészítőket, de inkább nézzünk szét a lakás egyéb területein is.

Egyéb területek

A lakás teljes területének tisztántartásához is kiegészítőkre van szükség. A felmosófej, a felmosó vödör és az összes portörlő ruha, de a szivacsok is a kiegészítőkhöz tartoznak. A ruháink rendszerezéséhez a vállfák sem hiányozhatnak otthonunkból. A fürdő területén mindenki tart legalább egy fésűt.

Általánosságban elmondható, hogy egy ember ízlése és személyes tulajdonságai döntenek arról, mennyi kiegészítőt használ. Vannak, akik szinte nihilista üzemmódban, szinte minden nélkül jól megvannak. Mások úgy érzik teljesnek a mindennapjaikat, ha mindig van mihez nyúlni. Az ő életfilozófiájuk szerint így teljes az élet.

Mindenki maga dönthet, de az alap kiegészítőket azért szerezzük be otthonunkba. Régi időkről se felejtkezzünk meg. Pont ezért ideális gyertyát és gyufát tartani otthon. A gyertyák romantikázáshoz is hasznosak, de jól jöhetnek az áramszünet esetén is. A vészhelyzeti esetekre praktikus, ha egy elsősegély ládát otthon is tartunk, nemcsak az autóban.

Címkék: háztartási cikk

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 19. 09:02, csütörtök | Helyi

Kiütéses győzelmet arattak a focisták

A Tolna megyei I. osztályú férfi labdarúgó bajnokság szeptember 14-i 5. fordulójában otthonában - a Szuhay Sportcentrumban - fogadta a Dombóvári FC együttese a Kakasd SE gárdáját.

2019. Szeptember 18. 15:40, szerda | Helyi

Balesetből garázdaság

A vétlen fél ököllel ütötte az okozót.

2019. Szeptember 17. 16:31, kedd | Helyi

Az ott lakók szavaztak a fák sorsáról

Lakossági fórumra várta szeptember 11-én Szabó Loránd polgármester és az 1. számú választókerület önkormányzati képviselője, Molnár Tünde a Pannónia utca 36-40. számú társasház lakóit,

2019. Szeptember 17. 10:53, kedd | Helyi

Képeslapok, fotók, cikkek és plakátok Dombóvárról a könyvtárnak ajándékba

Immár sokadszor küldött olyan ajándékokat dr. Szombath Tibor a Földi István Könyvtárnak, melyek helyi relikviáknak számítanak.