Városlista
2020. július 7, kedd - Appolónia

Hírek

2011. Október 15. 21:08, szombat | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

Hippi újra nyomozott - ezúttal egy csibráki férfit talált meg

Hippi újra nyomozott - ezúttal egy csibráki férfit talált meg

A bejelentés szerint öngyilkossági szándékkal távozott otthonából október 11-én kora délután az a fiatal csibráki férfi, akinek élettársa kétségbeesésében a Dombóvári Rendőrkapitányságtól kért segítséget.

A 27 éves fiatalember több olyan kijelentést is tett eltűnését megelőzően melynek alapján igencsak tartani lehetett attól, hogy kárt tesz önmagában, esetleg véget vet életének.

A bejelentést követően a dombóvári rendőrök azonnal a férfi keresésére indultak, ellenőriztek minden olyan személyt és helyszínt ahol az élettárs elmondása szerint a férfi esetleg tartózkodhat, azonban nem jártak sikerrel. Nehezítette a keresést, hogy az eltűnt férfi a mobiltelefonját sem vitte magával.

A keresésben részt vett Szabó Balázs rendőr főtörzsőrmester, körzeti megbízott Hippi nevű kutyájával, aki idén júniusban Döbröközön már bizonyította nyomkövetői tehetségét, hiszen a segítségével találták meg egy kukoricásban az eszméletlen, eltűnt asszonyt.

A keresett személy otthonában hátrahagyott ruházatáról vett szagnyomot követve Hippi alig fél óra múlva rátalált a Kurd és Csibrák közötti vasúti töltésen sétáló csibráki férfira.

Hippi hároméves, sötétrajzos kan németjuhász, aki Szabó Balázs saját nevelésű kutyája. Általános rendőrkutya, ami azt jelenti, hogy nemcsak nyomkövetésre, hanem járőri feladatok ellátására is alkalmazható. A körzeti megbízott elmondása szerint munkájuk eredményessége annak is köszönhető, hogy Hippi nemcsak hivatalos feladatok ellátása közben van vele, hanem szolgálaton kívül is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 06. 15:47, hétfő | Helyi

A szeretet határtalan határa

Páratlan gyűjtemény látható a dombóvári Fekete István Múzeumban. - B. Orbán Emese írása Bodó Imre gyűjteményéről a Magyar Nemzet oldalán jelent meg.

2020. Július 06. 09:24, hétfő | Helyi

Megújult az óvódai játszótér Csikóstőttősön

4,5 millió forintból újult meg a közel 20 éves óvodai játszótér Csikóstőttősön. A Magyar Falu Program keretein belül megvalósuló beruházás mellett, más projekt is zajlik a településen.

2020. Július 05. 19:45, vasárnap | Helyi

Szent György Emlékérmét és pénzjutalmat kaptak a dombóvári életmentő rendőrök

Erős Viktor rendőr főtörzszászlós és Török Szabolcs rendőr törzszászlós Budapesten vehetett át elismerést.

2020. Július 05. 08:45, vasárnap | Helyi

A gunarasi strandon állított fel információs pontot a dombóvári rendőrség

A turisztikai szezonban a nyaralókat és a strandra igyekvőket látták el hasznos tanácsokkal a dombóvári rendőrök.