Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2015. Március 13. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: Illyés Gyula Gimnázium

Hírek a gimnáziumból

Hírek a gimnáziumból

Február 20-án rendezték meg Szekszárdon a Savaria történelem verseny megyei fordulóját. A megmérettetésen 5. helyezést ért el Szekeres Alexandra a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium 10.n osztályos tanulója, akit Kovács Erzsébet tanárnő készített fel. A kilencedikesek versenyében 6. helyezett lett Lukács Karolina (9.a), aki Juhász Viktória tanárnő tanítványa.

A Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia V-VI. korcsoportos versenyének országos elődöntőjét március 8-án Ajkán rendezték meg. Az Illyés Gyula Gimnázium csapata a negyedik helyen végzett, ezzel a diákok jogot szereztek arra, hogy részt vegyenek a március 21-én (szombaton) 11 órakor a Dombóvári Művelődési Házban megrendezendő országos döntőn. A csapat tagjai: Németh Margaréta, Stein Dorina, Erdei Lilla, Bencsik Flóra 10.b osztályos tanulók. A diákokat Dr. Szenyéri Zoltán tanár úr készítette fel.

Március 9-én, hétfőn a Magyar Vöröskereszt Dombóvári Szervezete véradást szervezett a gimnáziumban a vérellátásban kialakult rendkívüli helyzetre tekintettel. Az intézményből 26 tanár és diák vállalta a segítséget, amit ezúton szeretnénk szívből megköszönni.

Március 7-8-án rendezték meg Szolnokon az Országos Kötélugró Diákolimpia döntőjét. Fónai Friderika, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium 10.n osztályos tanulója az V/B korcsoportosok versenyében egyéniben első helyezést ért el. Friderikát Mohai Levente edző készítette fel.

Pápai Fruzsina és Boczor Virág, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium 8.n osztályos diákjai bejutottak a Bendegúz Nyelvész Verseny megyei fordulójába, melyet március 26-án rendeznek meg Szekszárdon. A diákokat Vámosi Judit tanárnő készítette fel.

Március 10-én rendezték meg a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójának ünnepélyes eredményhirdetését. A versenyen nagyszerűen szerepeltek a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium hatodik osztályos diákjai. Összesített eredményeik alapján a Kőszegi Szabolcs, Kőszegi Gergő, Márton Norbert alkotta csapat a hatodikosok versenyében első helyezést ért el. Kőszegi Szabolcs egyéni eredményével megnyerte a megyei fordulót, ezzel továbbjutott az áprilisban Pécsett megrendezendő országos döntőbe. A versenyzőket Mesterházyné Dr. Illés Ágnes tanárnő készítette fel.

Boczor Virág, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium 8.n osztályos tanulója a Bátaszéki Matematikaverseny 2. fordulójába jutott. Virág a Varga Tamás Matematikaversenyen is bejutott a megyei fordulóba, ahol első helyezést ért el. Felkészítője Mesterházyné Dr. Illés Ágnes tanárnő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 01. 10:56, péntek | Helyi

Véradások Tolna vármegyében – március 04–10.

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu.

2024. Február 28. 09:58, szerda | Helyi

XVII. Dombóvári Mix Röplabda Kupa Dombóváron

Február 24-én 17. alkalommal rendezte meg a Dombóvári Mix Röplabda Kupát a Dombóvári Amatőr Röplabda Club Szabadidős Egyesület.

2024. Február 27. 08:23, kedd | Helyi

Bor- és pálinkaversenyt tartottak Döbröközön

Az önkormányzat az idei évben is megszervezte a gazdák bor- és pálinkaversenyét. 13 bor és 17 pálinka minta érkezett be a bírálatra.

2024. Február 26. 10:18, hétfő | Helyi

Nem volt elég széles az úttest a dombóvári kerékpárosnak

A dombóvári rendőrök a város bevezető szakaszán a 61-es főúton ellenőrizték azt a helyi kerékpárost, aki jó indulattal sem volt vezetésre képes állapotban, amikor megállították.