Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Május 29. 11:56, vasárnap | Helyi

Hivatalosan is átadták a dombóvári kerékpáros pumpapályát

Hivatalosan is átadták a dombóvári kerékpáros pumpapályát

Hivatalos átadóra került sor május 27-én a Gyár utcában létesített pumpapályán.

Pintér Szilárd polgármester beszédében elmondta, fontosnak tartja a testmozgást, s a fiatalok egészséges életmódra való nevelését. A pumpapálya egy remek alkalom az aktív kikapcsolódásra, mely nem jöhetett volna létre az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatása, s a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) szakmai segítsége nélkül. Az Országos Bringapark Programban megvalósuló, a fiatalok aktív szabadidős tevékenységét elősegítő projekt összesen 28.994.881 forintból valósult meg, melyre Dombóvár Város Önkormányzata 15.997.381 forint önerőt biztosított költségvetéséből.

Az avató szalagot a polgármesterrel együtt az iskolák képviseletében egy-egy diák vágta át, majd kezdetét vette a bringás, gördeszkás, rolleres bemutató.
A városvezetés célja az, hogy a város minél szélesebb területét vonzóvá tegye a családok és a fiatalok számára is, hiszen ez a beruházás éppúgy a jövőnek is készült, ahogy a jelennek.

Mi is az a pumpapálya? A pumpapálya (angolul “pumptrack”) egy modern közösségi és játszótér. Ha a használója megfelelően pumpál akkor tekerés nélkül képes körbe-körbe haladni rajta. A pumptrack hullámok és kanyarok egymásutánja. Egyre növekvő népszerűsége annak köszönhető, hogy egyaránt nyújt élményt amatőröknek és profiknak, használata nagyban hozzájárul a biztonságos közlekedéshez. – írja a kerekparpalya.hu weboldal.
Pintér Szilárd polgármester hangsúlyozta, kéri, hogy a pályát rendeltetésszerűen, annak környezetét megóvva, s a környék lakosságának nyugalmát megőrizve használják az oda érkező kerékpározni vágyók.

Címkék: kerékpár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

2024. Április 12. 08:00, péntek | Helyi

Lomtalanítás Dombóváron

Idén két időpontban április 13-án és 27-én lesz Dombóvár különböző részein lomtalanítás. Utcákra lebontva az időpontokat cikkünkben olvashatják.

2024. Április 11. 10:25, csütörtök | Helyi

Dombóvár újabb 90 éves lakóját köszöntötték

Csapó Edét 90. születésnapján Pintér Szilárd polgármester és Futó Péter önkormányzati képviselő köszöntötték.