Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Augusztus 09. 07:37, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Hónapok óta dézsmálták a templom perselyét

Hónapok óta dézsmálták a templom perselyét

Őrizetbe vette vasárnap a rendőrség azt a férfit, aki július óta lopott a békéscsabai katolikus templom perselyéből.

A tápiószőlősi férfi élettársa segítségével, júliusban lopott először pénzt a békéscsabai Szent István téri katolikus templom perselyéből.

A férfi ragasztós papír és zsinór segítségével halászta ki a pénzt a perselyből, miközben a nő takarta őt. A templom plébánosa már júliusban lopásra gyanakodott, miután megnézte a biztonsági kamera felvételét, amellyel elment a rendőrégre. A felvételeken jól látszott, hogy a páros egymást követő négy vasárnap hosszabb időt tölt a persely előtt.

A rendőrök tanácsára a plébános azonnal értesítette őket, amint meglátta a fiatal párt, így végül augusztus 7-én, vasárnap a rendőrök elfogták őket, és az igazoltatás során 3 ezer forintot találtak a férfinál, amiknek sorszáma megegyezett a perselybe bedobott bankjegyek előzőleg feljegyzett sorszámával. A páros összesen 7 ezer forintot lopott el a két hónap alatt.

A 23 éves tápiószőlősi férfi ellen, őrizetbe vétele mellett, üzletszerűen, folytatólagosan szabálysértési értékre elkövetett lopás miatt indult eljárás. (rá)

HavariaPress

Címkék: lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.