Városlista
2019. június 26, szerda - János

Hírek

2019. Június 13. 08:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Horgász Expon találkoztak a pecázás szerelmesei

Horgász Expon találkoztak a pecázás szerelmesei

Ötödik alkalommal várta június 8-án a Horgász Expora a Dombóvári Városi Horgász Egyesület vezetősége a település legnagyobb létszámú civil szervezetének tagságát.

Az évek óta nagy népszerűségnek örvendő családi programra most azok a feleségek közül is sokan eljöttek, akik időnként zsörtölődnek azért, mert szerintük a férjük túl sok időt hódol szabadidős tevékenységének ahelyett, hogy a famíliájukkal, vagy velük lenne. Az asszonyok ezúttal segítettek is a hobbijukat a Tüskei-tó partján, vagy annak vízén űzőknek abban, hogy finomabbnál finomabb falatokat tegyenek ebédre, vagy vacsorára a meghívott rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek megterített asztalokra. A férfiak persze csak a hagyma-, zöldség- és krumpliszelés nem túl bonyolult műveletét hagyták a nőkre, a bográcsokba, vagy a grillrácsokra szánt húsok előkészítését, azok ízesítését, főzését, illetve sütését maguk végezték. Készült többek között ízletes tyúk-, sertés-, marha-, vad-, vegyes- és nyúlpörkölt, amit aztán foszlós kenyérrel, párolt rizzsel, főtt burgonyával, vagy nokedlivel tálaltak a kukták és a szakácsok. A halászlé sem maradhatott ki a kínálatból, annak dunai, tiszai és balatoni, sőt egy tejfölös helyi változatát is megkóstolhatták az éhesek.

Közben a horgászverseny is zajlott 15 kétfős csapat részvételével. A résztvevők között akadt olyan, aki már napokkal korábban edzett és annak tapasztalatai alapján döntött a pecázás módjának és a csalinak a megválasztásáról. A TOP Mix-CsisziVill elnevezésű együttes tagjai - Papp Tibor és Csiszár László - például egyszerű bordás feeder kosárral, csalitüskével, rövid előkével és pici wafters method etetőanyagot alkalmazva próbálták becserkészni a pontyokat. Ez kiválóan sikerült nekik, ugyanis mindkét szektorban ők lettek az elsők, így a gárdák megmérettetését is nagy fölénnyel nyerték meg. A többiek sem búslakodtak, hiszen az ő szákjukba is kerültek az említett kopoltyúsokon kívül még kárászok, keszegek és amurok.

A Becsali Csárda előtti parkolóban egymás között cserélték a használt, ám még jó állapotú felszereléseiket a horgászok, akik aztán a börzét követően meghallgatták a Dombóvári Zenész Egyesület fúvósainak remek produkcióját, este pedig táncoltak a remek hangulatú napot záró zenés mulatságon.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 26. 16:00, szerda | Helyi

Újabb járdaszakasz újult meg

A város vezetői oklevéllel köszöntötték Kővári Tamást abból az alkalomból, hogy az önkormányzat támogatásával felújította a tulajdonában lévő újdombóvári ingatlan előtti járdát.

2019. Június 26. 14:09, szerda | Helyi

Önkormányzat 2019 - Csikóstőttős polgármestere a Fidesz dombóvári polgármesterjelöltje

Pintér Szilárd, Csikóstőttős független polgármestere lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Dombóváron az őszi önkormányzati választáson - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Dombóváron.

2019. Június 26. 14:05, szerda | Helyi

Hollandiában győzöt a volt dombóvári atléta

A hollandiai Nijmegenben június 15-én rendezték meg a „A jövő atlétikai generációja” elnevezésű nemzetközi versenyt, melyen egy olyan futó is rajthoz állt, aki Dombóváron ismerkedett meg a sportággal.

2019. Június 26. 08:36, szerda | Helyi

A somogyi megyeszékhelyen edzősködik tovább Szőke Balázs

A Kaposvári KK férficsapatánál egy olyan dombóvári trénerrel bővül az edzői stáb, aki játékosként korábban már „letette a névjegyét” a somogyi megyeszékhely klubjánál.