Városlista
2019. szeptember 18, szerda - Diána

Hírek

2019. Június 13. 08:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Horgász Expon találkoztak a pecázás szerelmesei

Horgász Expon találkoztak a pecázás szerelmesei

Ötödik alkalommal várta június 8-án a Horgász Expora a Dombóvári Városi Horgász Egyesület vezetősége a település legnagyobb létszámú civil szervezetének tagságát.

Az évek óta nagy népszerűségnek örvendő családi programra most azok a feleségek közül is sokan eljöttek, akik időnként zsörtölődnek azért, mert szerintük a férjük túl sok időt hódol szabadidős tevékenységének ahelyett, hogy a famíliájukkal, vagy velük lenne. Az asszonyok ezúttal segítettek is a hobbijukat a Tüskei-tó partján, vagy annak vízén űzőknek abban, hogy finomabbnál finomabb falatokat tegyenek ebédre, vagy vacsorára a meghívott rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek megterített asztalokra. A férfiak persze csak a hagyma-, zöldség- és krumpliszelés nem túl bonyolult műveletét hagyták a nőkre, a bográcsokba, vagy a grillrácsokra szánt húsok előkészítését, azok ízesítését, főzését, illetve sütését maguk végezték. Készült többek között ízletes tyúk-, sertés-, marha-, vad-, vegyes- és nyúlpörkölt, amit aztán foszlós kenyérrel, párolt rizzsel, főtt burgonyával, vagy nokedlivel tálaltak a kukták és a szakácsok. A halászlé sem maradhatott ki a kínálatból, annak dunai, tiszai és balatoni, sőt egy tejfölös helyi változatát is megkóstolhatták az éhesek.

Közben a horgászverseny is zajlott 15 kétfős csapat részvételével. A résztvevők között akadt olyan, aki már napokkal korábban edzett és annak tapasztalatai alapján döntött a pecázás módjának és a csalinak a megválasztásáról. A TOP Mix-CsisziVill elnevezésű együttes tagjai - Papp Tibor és Csiszár László - például egyszerű bordás feeder kosárral, csalitüskével, rövid előkével és pici wafters method etetőanyagot alkalmazva próbálták becserkészni a pontyokat. Ez kiválóan sikerült nekik, ugyanis mindkét szektorban ők lettek az elsők, így a gárdák megmérettetését is nagy fölénnyel nyerték meg. A többiek sem búslakodtak, hiszen az ő szákjukba is kerültek az említett kopoltyúsokon kívül még kárászok, keszegek és amurok.

A Becsali Csárda előtti parkolóban egymás között cserélték a használt, ám még jó állapotú felszereléseiket a horgászok, akik aztán a börzét követően meghallgatták a Dombóvári Zenész Egyesület fúvósainak remek produkcióját, este pedig táncoltak a remek hangulatú napot záró zenés mulatságon.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 17. 16:31, kedd | Helyi

Az ott lakók szavaztak a fák sorsáról

Lakossági fórumra várta szeptember 11-én Szabó Loránd polgármester és az 1. számú választókerület önkormányzati képviselője, Molnár Tünde a Pannónia utca 36-40. számú társasház lakóit,

2019. Szeptember 17. 10:53, kedd | Helyi

Képeslapok, fotók, cikkek és plakátok Dombóvárról a könyvtárnak ajándékba

Immár sokadszor küldött olyan ajándékokat dr. Szombath Tibor a Földi István Könyvtárnak, melyek helyi relikviáknak számítanak.

2019. Szeptember 16. 14:16, hétfő | Helyi

Lomtalanítás Dombóváron

Dombóvár Város Önkormányzata és a Dél – Kom Nonprofit Kft. lomtalanítási akciót szervez Dombóvár város területén a szabványos edényzetbe nem helyezhető hulladékok elszállítására

2019. Szeptember 16. 08:33, hétfő | Helyi

Tíz hársfa ajándékba a szép városképért

Dombóvár önkormányzata idén is benevezett a „Virágos Magyarország” Környezetszépítő Versenybe, amit huszonhatodszor hirdetett meg a Magyar Turisztikai Ügynökség. Nemrégiben tartották az eredményhirdetést.