Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Június 13. 08:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Horgász Expon találkoztak a pecázás szerelmesei

Horgász Expon találkoztak a pecázás szerelmesei

Ötödik alkalommal várta június 8-án a Horgász Expora a Dombóvári Városi Horgász Egyesület vezetősége a település legnagyobb létszámú civil szervezetének tagságát.

Az évek óta nagy népszerűségnek örvendő családi programra most azok a feleségek közül is sokan eljöttek, akik időnként zsörtölődnek azért, mert szerintük a férjük túl sok időt hódol szabadidős tevékenységének ahelyett, hogy a famíliájukkal, vagy velük lenne. Az asszonyok ezúttal segítettek is a hobbijukat a Tüskei-tó partján, vagy annak vízén űzőknek abban, hogy finomabbnál finomabb falatokat tegyenek ebédre, vagy vacsorára a meghívott rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek megterített asztalokra. A férfiak persze csak a hagyma-, zöldség- és krumpliszelés nem túl bonyolult műveletét hagyták a nőkre, a bográcsokba, vagy a grillrácsokra szánt húsok előkészítését, azok ízesítését, főzését, illetve sütését maguk végezték. Készült többek között ízletes tyúk-, sertés-, marha-, vad-, vegyes- és nyúlpörkölt, amit aztán foszlós kenyérrel, párolt rizzsel, főtt burgonyával, vagy nokedlivel tálaltak a kukták és a szakácsok. A halászlé sem maradhatott ki a kínálatból, annak dunai, tiszai és balatoni, sőt egy tejfölös helyi változatát is megkóstolhatták az éhesek.

Közben a horgászverseny is zajlott 15 kétfős csapat részvételével. A résztvevők között akadt olyan, aki már napokkal korábban edzett és annak tapasztalatai alapján döntött a pecázás módjának és a csalinak a megválasztásáról. A TOP Mix-CsisziVill elnevezésű együttes tagjai - Papp Tibor és Csiszár László - például egyszerű bordás feeder kosárral, csalitüskével, rövid előkével és pici wafters method etetőanyagot alkalmazva próbálták becserkészni a pontyokat. Ez kiválóan sikerült nekik, ugyanis mindkét szektorban ők lettek az elsők, így a gárdák megmérettetését is nagy fölénnyel nyerték meg. A többiek sem búslakodtak, hiszen az ő szákjukba is kerültek az említett kopoltyúsokon kívül még kárászok, keszegek és amurok.

A Becsali Csárda előtti parkolóban egymás között cserélték a használt, ám még jó állapotú felszereléseiket a horgászok, akik aztán a börzét követően meghallgatták a Dombóvári Zenész Egyesület fúvósainak remek produkcióját, este pedig táncoltak a remek hangulatú napot záró zenés mulatságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.