Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Augusztus 15. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hőség és zivatarveszély miatt is figyelmeztetéseket adtak ki

Hőség és zivatarveszély miatt is figyelmeztetéseket adtak ki

A hőség és a zivatarveszély miatt is országszerte adott ki első- és másodfokú figyelmeztetéseket vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez szombaton kora este eljuttatott veszélyjelzésük szerint vasárnap a déli megyékben már 27 Celsius-fok felett alakul a középhőmérséklet, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést a hőség miatt.

Négy megye - Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - kivételével az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az országos előrejelzés szerint a hajnali 14-22 fokról délután 31-37 fokig melegszik a levegő.

A hőség miatt Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfő éjfélig adta ki másodfokú intézkedését a hőségriasztásról.

A meteorológiai szolgálat azt is kiemelte, hogy vasárnap délutántól az ország északi felében alakulhatnak ki nagyobb számban zivatarok, amelyek a Dunától keletre (hozzávetőlegesen az Északi-középhegység térségében) rendszert is alkothatnak. Ezeket hevesebb, akár 90 kilométer/órást elérő szélroham, felhőszakadás és jégeső is kísérheti.

Zivatarveszély miatt az egész országra figyelmeztetéseket adtak ki, köztük Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokút. Ezen négy megyére felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést léptettek életbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.