Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2021. Április 08. 08:28, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Húsvétkor a biztonsági öv volt fókuszban Tolnában is

Húsvétkor a biztonsági öv volt fókuszban Tolnában is

A rendőrök az ünnepi hosszú hétvégén a balesetek megelőzése érdekében ezúttal a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték a megye útjain.

A korábbi években a megszokott gyakorlat az volt, hogy húsvét idején a rendőrség az ittas járművezetők kiszűrésére koncentrált. Ilyenkor a baleset-megelőzési munkatársak Tolna megyében figyelemfelhívó kampányt indítottak, melynek során az ittas járművezetés veszélyeire hívták fel a figyelmet. Az elmúlt években az ittas sofőrök által okozott balesetek száma csökkent, ami azt mutatja, hogy a közlekedők többsége tisztában van az ittas vezetés kiemelt veszélyességével.

Az idei évben a húsvéti hosszú hétvége alkalmával a koncentrált ittasság ellenőrzés helyett a rendőrök a passzív biztonsági rendszerek – a biztonsági öv, a bukósisak és a gyermekbiztonsági rendszer – használatának ellenőrzésére koncentráltak. Tolna megye teljes területén találkozhattak az emberek fokozott rendőri jelenléttel az utakon. A hosszú hétvége alatt az egyenruhások összesen 46 személlyel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. Munkatársaink súlyos közlekedési szabálysértés elkövetése miatt hét szabálysértési feljelentést tettek.

Baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv használata. Jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek csökkentésében mutatkozik meg. Hatásmechanizmusa alapján egyrészt megvédi a vezetőt és az utasokat a „kirepüléstől”, másrészt csökkenti a jármű és tartozékai okozta sérüléseket. A biztonsági öv használata nem az Ön döntése, hanem kötelező.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 10. 13:00, szombat | Helyi

Önkéntes lakossági felmérést végeznek

A Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre,

2021. Április 10. 08:00, szombat | Helyi

Kiosztották a húsvéti videó verseny díjait

A Földi István Könyvtár kezdeményezett felhívást még húsvét előtt két kategóriában az ünnephez kapcsolódóan.

2021. Április 09. 14:00, péntek | Helyi

Dokumentumfilm-sorozat készül Fekete István életéről

A filmsorozatban mások mellett megszólal Bodó Imre helytörténész, Fekete István kutató és Horváth Tibor, a Fekete István Irodalmi Társaság elnöke is mint szakértő.

2021. Április 09. 10:29, péntek | Helyi

Elindult a Szuhay Sportcentrumban a kisterem felújítása

A parketta felújítása, a két vészkijárat, bejárat és az épület főbejáratánál lévő ajtó cseréje, valamint a csarnok komplett festése valósulhat meg.