Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2012. Január 12. 12:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Pécsi Rendőrkapitányság

Huszonkétmilliós rablás elkövetőjét keresi a Pécsi Rendőrkapitányság

Huszonkétmilliós rablás elkövetőjét keresi a Pécsi Rendőrkapitányság

A Pécsi Rendőrkapitányság nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen rablás megalapozott gyanúja miatt. A fényes nappal gázsprayt bevető elkövető nyomravezetőjének félmillió forint üti a markát.

Az ismeretlen elkövető 2011. december 8-án délelőtt 10:15 és 10:30 között Pécsen, a Klimó György utca és a Sánc utca kereszteződésében lévő parkolóban álló kék színű Opel Astra bal hátsó ajtaját kinyitotta, és az utastérbe gázsprayt fújt be.

Így védekezésre képtelenné tette az autó első ülésein ülő sértettet és barátját, majd a hátsó üléséről kikapta és elvitte a sértett laptoptáskáját a benne lévő 22 millió forint készpénzzel és a személyi igazolványával együtt. A pénzt a sértett nem sokkal korábban vette fel egy közeli bankfiókban.

Az elkövető 20-40 év közötti, kb. 170-180 cm magas, tömzsi, köpcös testalkatú férfi, aki a rablás idején sötét színű pulóvert, rajta szürke színű kapucnis mellényt, a fején pedig sötétszínű kötött sapkát viselt.

A rendelkezésre álló adatok alapján az elkövető feltételezhetően a környéken lakó vagy ott hely és személyismerettel, rokonsággal rendelkező személy, mivel tisztában volt a sértett banki, pénzkezelési és parkolási szokásaival. Az utcában célirányosan a sértett autójához ment oda, amikor kinyitotta annak ajtaját, a benn ülőktől tartva használt gázsprayt, hogy elkövesse a bűncselekményt.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője ötszázezer forint pénzdíjat ajánlott fel annak, aki az elkövető személyére vonatkozóan információt szolgáltat.

A Pécsi Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztálya kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen a Pécsi Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztályán a Pécs, Vargha Damján utca 3. szám II. emelet 207-es irodában, vagy hívja a 72/504-400 12-92-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli, a díjkitűzés visszavonásának jogát fenntartja.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 15:51, hétfő | Helyi

Kardos József emlékére

Július 28-án elhunyt Kardos József, volt magyar válogatott labdarúgó.

2022. Augusztus 08. 12:08, hétfő | Helyi

Októbertől látható a mozikban az egészestés Toldi

Jankovics Marcell születésnapjához igazítva, október 20-tól látható a mozikban a tavaly elhunyt rajzfilmrendező utolsó munkája, a Toldi című egészestés animációs film - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Kecskemétfilm.

2022. Augusztus 08. 11:03, hétfő | Helyi

Színvonalas mérkőzésekre, nagy küzdelmekre lehet számítani

A Dombóvári Futball Club július 12-én kezdte meg az alapozást, felkészülést az őszi szezonra.

2022. Augusztus 07. 22:40, vasárnap | Helyi

Folynak a felújítási munkák a Százszorszép Óvoda udvarán

Pintér Szilárd polgármester és Teufelné Glaub Ágnes, az óvoda vezetője közösen tekintették meg a Dombóvári Százszorszép Óvoda udvarán folyó munkákat.