Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Április 09. 08:14, szerda | Helyi
Forrás: JAÁMK

I. Buzánszky Jenő Kupa

I. Buzánszky Jenő Kupa

Remek időben, Buzánszky Jenő olimpikon kezdőrúgásával, több híres labdarúgó jelenlétében, lelkes csapatok részvételével és népes közönség előtt került megrendezésre az I. Buzánszky Jenő Műfüves Labdarúgó Torna.

2014. március 29-én a fociról szólt szinte az egész nap a Dombóvári József Attila Általános Iskolában, ahol egy hagyományteremtő labdarúgó tornát rendezetek Buzánszky Jenő támogatásával.

Már az elmúlt évben a városban illetve az iskolában megrendezett 6:3-as évfordulóra emlékező nagyszabású rendezvényen felmerült az ötlet, hogy kellene egy labdarúgó tornát rendezni Buzánszky Jenő neve alatt, hiszen akkor nevezték el az iskolában a műfüves pályát a neves focistáról. A tavaszi dátum és a műfüves pálya mellett döntött a szervezőbizottság. Jó ötletnek bizonyult az időpont és a helyszín is, hiszen ezen a szombaton igazán remek időben lehetett a tornát lebonyolítani. Öt, II. korcsoportos focicsapat kapott meghívást a tornára.

A kezdőrúgást természetesen Buzánszky Jenő rúgta. Rajta kívül Nagy László olimpiai bajnok és Kiss Sándor válogatott labdarúgó is megtisztelte a tornát, amelyen igazán izgalmas mérkőzések követték egymást Harsányi Árpád bíráskodása alatt. A szurkolók az erre az alkalomra kiadott emléklapot lelkesen íratták alá a három híres focistával, miközben a drukkolásról sem feledkeztek meg. Az iskola enni-innivalóval is ellátta a csapatokat.

Az utolsó mérkőzést Kiss Sándor vezette, majd következett a számolás-értékelés.
Az eredményhirdetés előtt Kiss Sándor bíztatta a gyerekeket a további focizásra, és kérte ehhez az edzők és a szülők támogatását is. A megérdemelt díjakat, okleveleket, érmeket és serlegeket Nagy László és Kiss Sándor adták át.

A remek hangulatú tornán az alábbi eredmények születtek:
1. Dombóvári József Attila Általános Iskola
2. SZOR Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola Dombóvár
3. Vásárosdombói Általános és Alapfokú Művészeti Iskola
4. Szekszárdi Garay János Általános Iskola
5. Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola
Gólkirály: Bánáti Kevin (Gárdonyi) 10 gól
Legjobb játékos: Lódri Gergő (József Attila)
Legjobb kapus: Nagy Szilveszter (Gárdonyi)

Az 1. helyezést elért csapat edzője, és a rendezvény egyik főszervezője Óliás Zsolt testnevelő.

Ötletgazda: Berki Zsolt

A sikeres rendezvényt az alábbi szervezetek, hivatalok, cégek, vagy magánemberek támogatták:
Dombóvári Város- és Lakásgazdálkodási NKft. Junior Étterem, Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium, MLSZ Tolna Megyei Igazgatósága, Dombóvári Futball Club, Karászi Imre, Picipó Sütöde, Varga Zoltán és Tapasztó Zsolt, Harsányi Árpád, Dr. Janek Attila, „JALINGVA” Alapítvány, József Attila Iskola alkalmazotti és szülői közössége.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.