Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Augusztus 18. 15:26, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata, fotó: www.shutterstock.com

Idén is indul Dombóvár a Virágos Magyarországért versenyen

Idén is indul Dombóvár a Virágos Magyarországért versenyen

A megmérettetés középpontjában a mozgalom nevétől eltérően a környezetvédelem, illetve a környezettudatosság áll, a virágok – itt is – csupán díszítő szereppel rendelkeznek.

Az idei Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen is indul Dombóvár. A megmérettetés középpontjában a mozgalom nevétől eltérően a környezetvédelem, illetve a környezettudatosság áll, a virágok – itt is – csupán díszítő szereppel rendelkeznek.

2014-ben a város elnyerte a megmérettetésen a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség (MÖFÖSZ) különdíját. Azóta is folyamatos fejlődést mutat a településkép, illetve a közterületek remek adottságokkal rendelkeznek ahhoz, hogy még több zöldesített tér létesüljön a beépített, belvárosi övezetekben is - nyilatkozta Kiss Péter zsűrivezető.

Dombóvár az 50 ezer fő alatti kategória jelöltje, idén 285 falu és város jelentkezett a megmérettetésre. A település 10 évvel ezelőtt nevezett be először a programra, amely összekapcsolódik az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyével. Mindez egy kampánynak is tekinthető, amelyben fontos szerepet játszik a közös európai kulturális és környezeti értékek megóvása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!