Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2021. Augusztus 07. 07:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Idén is szerveznek tanszergyűjtést nagycsaládosoknak

Idén is szerveznek tanszergyűjtést nagycsaládosoknak

Ismét tanszergyűjtő akciót indít a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) közösen az Auchan.

A szervezők az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményükben azt írták: az áruházlánc tapasztalatai alapján a családok füzetet, írószert és papírárut évente akár többször is, iskolatáskát és tolltartót pedig két-három évente vásárolnak az iskolás gyerekeknek. Különösen nehéz a helyzete azoknak a családoknak, ahol több gyerek iskolakezdésére kell felkészülni.

Az Auchan Magyarország idén negyedik alkalommal kéri vásárlóit, hogy vegyenek egy-két termékkel többet, és a NOE segítségével ezek a tanszerek oda kerülnek, "ahol a legnagyobb szükség van rájuk". A tavalyi akcióhoz hasonlóan - a vállalati önkéntes programban - az áruházlánc munkatársai is segíthetik majd a gyűjtést.

A gyűjtés szeptember 11-ig tart, azt kérik, hogy a segíteni szándékozók az áruházakban kihelyezett iskolatáskában helyezzék el a felajánlott tanszereket.

Tavaly 65 ezer tanszerből 1700 többgyermekes családnak jutott iskolakezdési csomag - tudatták, hozzátéve: hasonló eredményeket várnak az idei akciótól is.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 06. 18:03, szerda | Belföld

Rekordösszegű kárkifizetéseket is hozhat az idei viharszezon

Az idei viharszezon felénél, a május-júniusi adatok szerint 39 ezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz, a kárösszeg pedig 4,6 milliárd forint,

2022. Július 06. 17:09, szerda | Belföld

Nőtt a Balatonra vonatozók száma

Június közepétől jelentős kínálatbővítést hozott a főszezoni vasúti menetrend, a rekkenő hőség és a tóparton is beinduló fesztiválszezon nagyot dobott a balatoni vonatok forgalmán

2022. Július 06. 15:01, szerda | Belföld

Nagyszabású rajtaütést tartott a NAV - videó

Több mint egymillió szál adózatlan cigarettát, rengeteg Elf Bart, Heetset, vágott dohányt, potencianövelő tablettákat és kábítószergyanús anyagot is találtak a pénzügyőrök egy nagyszabású fővárosi akció során

2022. Július 06. 11:55, szerda | Belföld

Megtalálták a Kis-Dunában elmerült második BVOP-s áldozatot is

Megtalálták a büntetés-végrehajtás (bv) 29 éves, hivatásos állományú tagjának holttestét Rácalmásnál, a Kis-Dunában - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.