Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2012. Január 16. 13:33, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Idén kétszer is drágulhat a baromfi

Idén kétszer is drágulhat a baromfi

Húsvétig várhatóan kisebb mértékben, de több ütemben emelkedik a baromfitermékek ára - mondta a Napi Gazdaságnak Bárány László, a Baromfi Termék Tanács elnöke.

A drágulás érinti majd a pulykából készült árukat is, és termékenként eltérő lesz, így a csirkemellfilénél elérheti a 8-10, míg az olcsóbb termékek esetében a 3-5 százalékot. A drágulást a költségek növekedése mellett az élénk exportkereslet miatt járó szűkösebb árualap indokolja.

Az elmúlt évek nehéz gazdasági helyzete, valamint a takarmányok drágulása miatt számos termelő csökkentette az állományát, ezért jelenleg kismértékű áruhiány mutatkozik a nyugat-európai piacokon. Belföldre pedig a gyenge forint miatt már hónapok óta nem érkezik importbaromfi. A víziszárnyas-ágazat például ritka jó évet zárt, a termelés 80 százaléka exportra került és teljesen kiürültek év végre a készletek. A pulykaágazatban az export hatására idén nő a termelési kedv. A csirke esetében azonban nem várható, hogy jelentősen nőjön az állatállomány, ez egyelőre nem látszik a naposállat-telepítésekben, de a rendelésállományok alakulásában sem.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 28. 07:00, vasárnap | Belföld

Tisztifőorvos: minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét

Magyarországon ismételten intenzíven felfutó szakaszba került a koronavírus-járvány, ezért az oltások segítségével minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét - mondta az országos tisztifőorvos szombaton.

2021. Február 28. 06:00, vasárnap | Belföld

Szlávik: mindent meg kell tenni azért, hogy minél többen megkapják legalább az első oltást

Meredeken emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma és ezzel párhuzamosan nőni fog a kórházba kerülők, sőt az intenzív osztályokon kezeltek száma is

2021. Február 28. 05:00, vasárnap | Belföld

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosi szolgáltatók, amelyeket szabad- vagy munkaszüneti napon járványügyi feladat ellátására köteleztek - olvasható a kormány honlapján szombaton közzétett közleményből.

2021. Február 27. 17:16, szombat | Belföld

Mélypontra kerültek az albérletárak

Bár éves szinten még bő 10 százalékkal csökkent a januári KSH-ingatlan.com lakbérindex, havi szinten már alig változtak a bérleti díjak, ami pedig arra utal, hogy elérhették a mélypontot.