Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Március 04. 13:15, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

Izlandtól Nyugat-Európán át egészen az Appennini-félszigetig sekély ciklonális mező helyezkedik el. Területén többnyire erősen felhős az ég, szórványosan esik az eső, záporeső. Ugyanakkor kontinensünk északkeleti része fölött magasnyomású zóna található, ennek nagy részén felhős, párás az idő, helyenként kisebb havazás is előfordul, de az anticiklon közepén - az Urál előterében - kevés a felhő, napos az idő. Egy közeledő ciklon hatására a Pireneusi-félsziget fölött gyakran erősen felhős az ég, de számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északkeleti vidékén -1 és +5, másutt többnyire 7 és 15 fok között változik, csak Spanyolország keleti tengerpartja mentén van melegebb, ott a kora délutáni órákra 20, 22 fok közé melegszik fel a levegő.
Szerda estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is a fent említett sekély ciklonális mező alakítja, lényeges időjárás változás nem valószínű.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:
--------------------------------------------------

Többnyire erősen felhős lesz az ég, de szerdán főként északkeleten, keleten rövid időre a nap is kisüthet. Reggelig elszórtan, szerdán napközben délnyugaton és középen több helyen, másutt szórványosan várható eső. Az északkeleti, északi szél napközben több helyen megélénkül, a Kisalföldön és északkeleten meg is erősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 9 és 15 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: