Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Április 02. 16:03, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
-------------------------------

Az Atlanti-óceán feletti középponttal ciklon örvénylik, amelynek frontrendszere a kontinens délnyugati, nyugati partvidékén okoz felhős, többfelé esős időt. Ciklon alakítja Skandinávia északi és a Kelet-európai-síkság keleti felének időjárását is. Arrafelé jobbára borult az ég, havas eső, havazás nagyobb területen fordul elő. Ugyanakkor Európa nagyobb része fölött anticiklonális hatások érvényesülnek. A leszálló légmozgásnak köszönhetően általában sokat süt a nap, csupán a Germán-Lengyel-alföldön több a felhő, de számottevő csapadékot onnan sem jelentenek. A szárazföld fölött igen nagy hőmérsékleti kontraszt alakult ki: a délutáni órákra hozzávetőleg a Glasgow-Berlin-Krakkó-Kijev vonaltól délre jellemzően 16 és 25 fok közé melegszik fel a levegő. Ettől északra jóval hidegebb van, általában mindössze 0, +8 fokot mérnek.
A Kárpát-medence fölé a fentebb említett magasnyomás peremén többnyire száraz, csütörtök estig egyre enyhébb levegő áramlik.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
-----------------------------------------------------

Éjszaka a keleti, északkeleti tájakat leszámítva egyre nagyobb területen kiderül az ég. Csütörtökön már a napsütés lesz túlsúlyban, emellett főként északkeleten képződnek gomolyfelhők, ott néhol záporeső is kialakulhat . Délutántól a nyugati és a déli területek fölé egyre vastagodó fátyolfelhőzet sodródik, de ebből csapadék nem lesz. Kezdetben a keleti, délkeleti szelet olykor élénk széllökések kísérik, majd csütörtökön a szél délire, délnyugatira fordul, napközben a nyugati és a déli megyékben néhol megerősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2, 9 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 18, 24 fok között várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.