Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Július 30. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás - Négy szír állampolgárt kiraboltak Szegeden

Illegális bevándorlás - Négy szír állampolgárt kiraboltak Szegeden

Négy szír állampolgárt kiraboltak Szegeden szerdán, a rendőrség elfogta az egyik gyanúsítottat, társát még keresik - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, a zöldhatárt illegálisan átlépő szír állampolgárokat egy férfi társával vette fel autójába Szegednél szerdán hajnalban. A gyanúsítottak abban állapodtak meg a négy határsértővel, hogy fejenként 750 euróért elviszik őket Budapestre. Útközben egy fegyverutánzattal a náluk lévő pénz átadására kényszerítették a szíriai utasokat, majd kitették őket Szegeden. A határsértők ezután kértek rendőri segítséget.

A nyomozók megállapították a menekülő személyautó rendszámát, majd a rendőrök Hódmezővásárhely központjában felismerték a járművet, és elfogták a benne ülő R. Zoltánt. A kocsiban megtalálták a rabláshoz használt gáz-riasztópisztolyt is – tudatta az őrnagy.

A rendőrség fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a 21 éves hódmezővásárhelyi férfit és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A társát még keresik a rendőrök.

Címkék: bevándorlás, migráns

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára