Városlista
2021. október 19, kedd - Nándor

Hírek

2015. Október 21. 08:11, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás - Újabb incidensek Németországban

Illegális bevándorlás - Újabb incidensek Németországban

Németországban kedden is több erőszakos incidensről tájékoztattak a hatóságok a menekültválsággal kapcsolatban,

hírportálok pedig arról számoltak be, hogy megsérült egy menedékkérő, aki megpróbált elmenekülni, hogy ne toloncolhassák Magyarországra.
A 18 éves afgán menedékkérőt a Szász-Anhalt tartománybeli Zeitzben működő befogadóállomásról akarták visszaszállítani Magyarországra a menekültügyet uniós szinten szabályozó dublini előírások alapján. A fiatalember menekülni próbált és kiesett egy harmadik emeleti ablakból. Könnyebben megsérült, kórházba vitték. A kitoloncolását elrendelő határozat végrehajtását felfüggesztették.

A baden-württembergi Messstettenben működő tartományi központi befogadóállomáson a helyi rendőrség keddi közleménye szerint még hétfőn késő este csapott össze egy csoport szír és iraki menedékkérő, miután egy iraki férfi zaklatott egy 18 éves szír lányt, aki segítséget kért honfitársaitól. A verekedésben vasrudak is előkerültek. Öten könnyebben megsérültek. A biztonsági szolgálatnak sikerült elsimítani a konfliktust, így a helyszínre nagy erőkkel érkező rendőröknek már nem volt dolguk.

Berlin Lichterfelde nevű negyedében is verekedés volt egy menekültszálláson keddre virradó éjjel. A rendőrség közleménye szerint többen sörös palackkal, késsel felfegyverkezve vettek részt az ismeretlen eredetű összecsapásban. Öten könnyebben megsérültek, közülük két embert kórházba kellett vinni ambuláns kezelésre.

A lakókonténerekből álló szálláson nagyjából 300 különösen veszélyeztetett - például terhes vagy fogyatékkal élő - menedékkérő él. Két hete is volt ott kisebb verekedés, akkor három férfi heves szóváltás után rárontott egy meleg menedékkérő párra.

A meckenburg-elő-pomerániai Greifswaldban hétfő késő este hat álarcos ember megtámadt egy férfit, aki részt vett a városban este egy demonstráción, amelyen a kormány menekültpolitikáját bírálták. A rendőrség súlyos testi sértés miatt eljárást indított.

A kormány menekültpolitikája ellen Béke, szabadság, demokrácia és igazság címmel meghirdetett demonstráción 200 ember vett részt, míg A világra nyitott, színes, toleráns Greifswaldért címmel meghirdetett ellentüntetésen 250-en jelentek meg.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 19. 16:00, kedd | Külföld

AstraZeneca-vakcinával is oltanak Izraelben csütörtöktől

Izraelben csütörtöktől a brit-svéd gyógyszergyártó AstraZeneca vakcinájával is oltanak különleges esetekben - jelentette az izraeli média.

2021. Október 19. 11:01, kedd | Külföld

A fertőzöttek száma 241,1 millió, a halálos áldozatoké 4,9 millió a világon

A világon 241 115 485 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 905 196 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint kedd reggeli adatai szerint.

2021. Október 18. 18:14, hétfő | Külföld

Több mint 1 milliárd adag oltóanyagot exportált világszerte az EU

Az Európai Unió több mint 1 milliárd adag koronavírus elleni vakcinát exportált világszerte az elmúlt tíz hónapban - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn.

2021. Október 18. 15:00, hétfő | Külföld

Tagadja a hiperszonikus rakétával végzett kísérletet Peking

Tagadta a kínai külügyminisztérium hétfőn a Financial Times értesülését, miszerint augusztusban hiperszonikus hadászati rakétát teszteltek.