Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Május 30. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Ilyen időnk lesz a nyár első hetében

Ilyen időnk lesz a nyár első hetében

Melegszik az idő a héten, a meteorológiai nyár első napjaiban. Vasárnap akár 35 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn az ország nagy részén számítani lehet néhány órás napsütésre. Helyenként előfordulhat eső, zápor, nagyobb eséllyel az ország délkeleti térségében. Estétől a délkeleti határ közelében egy-egy zivatar sem kizárt. A leghidegebb órákban 5 és 12 fok között alakul a hőmérséklet. A csúcsértékek 19 és 25 fok között várhatók, a tartósabban borongós tájakon lesz hűvösebb.

Kedden általában sok lesz a napsütés. Estig legfeljebb délen, délnyugaton, ezt követően viszont nyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar. A szél helyenként élénk, zivatarok környezetében akár viharos is lehet. A hajnali 7-14 fokról délutánra 23-28 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán, június elsején a hajnali órákban még a keleti országrészben lehetnek záporok, zivatarok, majd délelőtt arrafelé is csökken a "csapadékhajlam". Emellett jellemzően sok lesz a napsütés. Többfelé megélénkülhet, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat a szél. Hajnalban 10-17, a délutáni órákban 24-29 fokot mérhetnek.

Csütörtökön és pénteken is sok lesz a napsütés. Csütörtökön még előfordulhat néhol zápor, zivatar, pénteken nem valószínű csapadék. Csütörtökön a minimumok 11 és 18, a maximumok 26 és 31 fok között várhatók. Pénteken a hajnali 13-20 fokról 28 és 33 fok közé melegszik fel a levegő.

Szombaton és vasárnap a napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Egyre nagyobb eséllyel alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik a szél is. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 21, a legmagasabb 29 és 34 fok között várható. Vasárnap a hajnali 16-23 fokról délután 26-35 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.