Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Április 27. 21:57, szerda | Helyi

Informatikai írástudásra képeznek álláskeresőket Sásdon

Informatikai írástudásra képeznek álláskeresőket Sásdon

Tizenöt regisztrált munkanélküli számára indított ECDL-vizsgákra felkészítő tanfolyamot a Sásdi Általános Művelődési Központ. Egy olyan uniós pályázat eredményeként van erre lehetőségük, amelynek elsődleges célja a felnőttkép

Az informatikai írástudást tanúsító vizsga öt moduljára készíti fel a résztvevőket a részükre ingyenes, 210 órás tanfolyam, amely kiegészül egy 30 órás tanulásmódszertan és kulcsképesség-fejlesztő tréninggel is. Az április 4-én kezdődött és június 1-jéig tartó képzés végén tanúsítványt kapnak a hallgatók, de a Tudás-Híd néven futó projekt költségvetése lehetővé teszi számukra az ECDL Select Start bizonyítvány ingyenes megszerzését is. Ez három kötelező és egy szabadon választott modul sikeres teljesítésével lehetséges.

A főként fiatal érettségizettekből álló gárda átmeneti időszakon van túl. A múlt héten ugyanis kizökkentek a számítógép-kezelésből és tréningeztek egy jót. Majd egy gyakorló napot követően ma tiszteletüket tették egy komlói vizsgaközpontban, hogy lemérjék az operációs rendszerek és a szövegszerkesztés modulokban megszerzett tudásukat. Jövő szerdáig derül ki, hogy kinek sikerült hoznia a legalább 75%-os szintet ahhoz, hogy az adott modulból megfeleljen a vizsgakövetelményeknek.

A résztvevőkre az internet és kommunikáció modul, valamint a prezentációkészítés és a - legkeményebbnek ígérkező - táblázatkezelés vár még. Azaz mondhatni, a neheze még hátravan nekik.

A Tudás-Híd projekt lényege, hogy a már korábban felnőttképzési akkreditációt szerzett Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület szakmai iránymutatásával hozzásegíti partnereit, a Bükkösdi Közösségfejlesztő Egyesületet és a Sásdi Általános Művelődési Központot, hogy maguk is akkreditált intézményekké váljanak. A folyamat közben pedig mindhárom településen képzési programok indultak. Az Európai Unió és magyar állam által támogatott projekt 2009 augusztusában kezdődött és idén júniusban ér véget.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.