Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 23. 14:01, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Ingatlanpiac: kettészakadt Magyarország

Ingatlanpiac: kettészakadt Magyarország

Bár tavaly országos szinten csökkentek az árak, hat megyében felfelé indultak a tarifák. Jelzésértékű, hogy a legolcsóbb és legdrágább területek átlagára közt kétszeresére nőtt a különbség – írja a Magyar Nemzet.

Tavaly országosan szűk két százalékkal csökkent az eladott lakóingatlanok átlagára, ugyanakkor hat megyében – Tolnában, Somogyban, Győr-Moson-Sopronban, Bács-Kiskunban, Szabolcs-Szatmár-Beregben és Zalában – emelkedés volt tapasztalható 2010-hez képest, derül ki az OTP Jelzálogbank kedden publikált felméréséből. A tanulmány kitér arra is, hogy ezzel párhuzamosan a legnagyobb arányú, 8–9 százalék közötti árcsökkenés a közép-dunántúli területeken – Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megyében – ment végbe.

Budapesten az országosnál valamivel enyhébb volt az éves árváltozások mértéke. Az ingatlanok egyedül a III., az V., a VI., a IX. és a XXIII. kerületben drágultak valamelyest, ötszázalékosnál nagyobb árcsökkenést csak a XVIII., a XIX., a XXI. és a XII. kerületben mértek – írja a lap.Ha az ingatlanárakat nézzük, akkor a megyék rangsorát Somogy vezeti 202 ezer forintos átlagos négyzetméterárral. Ettől Pest megye tízezer forinttal marad el, majd Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar egyaránt 166 ezer forintos négyzetméterárral következik.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére