Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Február 17. 16:41, péntek | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

Ingyenes komolyzenei koncertsorozat Dombóváron

Ingyenes komolyzenei koncertsorozat Dombóváron

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Művészeti Karának Zeneművészeti Intézetével együttműködve tavasszal és ősszel is 2-2 hangversenynek adhat otthont a művelődési ház.

Kamarakoncert-sorozat indul a Tinódi Házban márciustól. A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Művészeti Karának Zeneművészeti Intézetével együttműködve tavasszal és ősszel is 2-2 hangversenynek adhat otthont a művelődési ház.

A PTE regionális kamarakoncert-sorozatának célja, hogy a régióban élő zenebarátok is olyan rendkívüli produkciókkal ismerkedjenek meg, amelyekre amúgy ritkán van lehetőségük. Olyan szólóhangszerre, énekhangra írott művekre kell gondolni, mint a szonáta-, dal- vagy kamarazenekari estek. Kiemelkedő Liszt- és Kossuth-díjas, nemzetközi hírű művészek, valamint a felnövekvő új művészgeneráció alkotják a fellépő kamaraegyüttest.


Március 2-án kedden 18 órától a hangverseny első felében Pólus László Ferencsik-díjas csellóművész és növendékei (Arany Franciska, Banai Dorina, Németh Gábor) lépnek fel Huszics Ibolya zongoraművész közreműködésével. Schumann Fantasiestücke (Fantáziadarabok 3), Fauré Pillangó, Liszt Elfelejtett Románc, Dvořák Rondo című művei csendülnek majd fel. Ezt követően a PTE Cselló Kvartett műsorát hallhatják az érdeklődők, amelyen Johann Sebastian Bach Korálelőjáték, Georg Goltermann Románc, Friedrich Grützmacher Himnusz, Kodály Zoltán Háry Intermezzo, Edvard Grieg Gavotte, Astor Piazzolla Libertango és Nino Rota The Godfather lesz hallható.

A következő hangverseny május 4-én csütörtökön szintén 18 órától lesz a Tinódi Házban. A fuvola-gitár koncerten megszólalnak Händel, Mozart és nem utolsó sorban Bartók szimfóniái is. Ősszel pedig két újabb hangversennyel várják majd az érdeklődőket.

Címkék: koncert, Tinódi Ház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.