Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Február 19. 12:07, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Ingyenes magazint küld minden nyugdíjasnak a kormány

Ingyenes magazint küld minden nyugdíjasnak a kormány

Hamarosan minden nyugdíjashoz eljut a JóKor magazin: Magyarország kormánya fontosnak tartja, hogy az időskorúak értesüljenek minden, őket érintő intézkedésről, ezért az újság tartalmazza a legfontosabb, közérdekű információkat

Varga Mihály pénzügyminiszter a videóban elmondta: a nyugdíjasok számíthatnak a kormányra, ezt becsületbeli ügynek tekintik.

Emlékeztetett: 2010-ben azt ígérték, hogy a nyugdíjak megőrzik a vásárlóértéküket. Nemcsak megőrizték, hanem 20 százalékkal növelték is - tette hozzá.

A pénzügyminiszter rámutatott, 2022 és 2023 az értékállóságról szól, hiszen január elsejével 15 százalékos mértékben növelték a nyugdíjakat. Nemcsak növelték, hanem ebben az időszakban is megőrzik a 13. havi nyugdíjat, ezt nem négy év alatt, hanem két év alatt tudták visszaállítani, "2023 februárjában ezt is fizetik nyugdíjas honfitársaik számára" - közölte.

A nyugdíjasok tehát számíthatnak a kormányra, akár rezsivédelemről van szó, akár pedig az infláció elleni védekezésről - hangsúlyozta Varga Mihály.

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója arról beszélt a videóban, hogy Magyarország kormánya tiszteli és megbecsüli az idős embereket. Az Idősek Tanácsa kérésének megfelelően a nyugdíjasok első kézből, közvetlenül értesülnek az őket érintő intézkedésekről.

Ennek eszköze a JóKor magazin, amely tartalmazza a legfontosabb, időseknek szóló információkat. Mindent megtudhatnak például a 13. havi nyugdíjról, amelyet a baloldal vett el tőlük, az Orbán Viktor vezette polgári kormány pedig megemelt formában küldi most februárban. Keressék a JóKor magazint a postaládákban! - mondta Nyitrai Zsolt.

A bejegyzés szerint a magazinban olvashatnak például arról, hogyan működik a hazai nyugdíjrendszer, milyen veszélyek leselkednek az idősekre a digitális világban és arról is, hogy milyen szűrővizsgálatokat javasolnak a szakemberek.

Fotó: Pixabay

Címkék: magazin, nyugdíjas

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére