Városlista
2021. május 8, szombat - Mihály

Hírek

2021. Április 13. 09:22, kedd | Helyi
Forrás: Koczka Máté, Fotók: (forrás: premium-bacon.hu)

Innovációs díjat nyert a Gierlinger Prémium kockázott bacon

Innovációs díjat nyert a Gierlinger Prémium kockázott bacon

Inno d’Or – Év Innovációja 2021 címet nyert el csomagolás főkategóriában a négykamrás csomagolású Gierlinger Premium kockázott bacon.

A Trade magazin által életre hívott verseny célja, hogy évről évre olyan értékteremtő innovációkat jutalmazzon, amelyek valós vásárlói igényre reagálnak. Magyarország piacvezető bacongyártó vállalkozása, a Tamási-Hús Kft. által készített termék hazánkban egyedülálló csomagolástechnikával készül, ennek köszönhetően a fogyasztók sokkal takarékosabban tudják felhasználni azt.

31 olyan pályázatot díjazott a nagy létszámú szakmai zsűri a Trade magazin által meghirdetetett Inno d’or – Év Innovációja 2021 versenyen, amelyek piaci bevezetése 2020. január 1. és 2020. december 31. között zajlottak és saját kategóriájukban meghatározó újdonságtartalommal bírtak.

Csomagolás főkategóriában a Tamási-Hús Kft. gyorspácolt, bükkfával füstölt, kockázott császárszalonnáját: a négykamrás csomagolású Gierlinger Premium kockázott Bacont ítélték meg a legjobbnak, a formátum ugyanis hazánkban egyedülálló és rendkívül fogyasztóbarát is.

Új technológia, nagyobb precizitás

A cég tájékoztatása szerint tavaly egy olyan nagy volumenű fejlesztést hajtottak végre, amelynek része volt egy automata csomagológép beszerzése is. A csarnokméretű gépsort több nyugat-európai országban is előszeretettel használják, de Magyarországon egyedülállónak számít.

„Az 5 méter széles széles és majdnem 50 méter hosszú kockázó- és csomagológép legnagyobb előnye, hogy a dolgozóknak a munkafolyamat egyik pontján sem kell hozzáérniük a termékhez, így az élelmiszerbiztonsági feltételeknek hatványozottan is megfelel, egyúttal gyorsabb és precízebb csomagolást tesz lehetővé. A gép rendkívül nagy kapacitású, és cégünkön kívül jelenleg senki sem használ ehhez hasonlót Magyarországon ebben az iparágban” – nyilatkozott Kovács Péter a Tamási-Hús Kft. kereskedelmi igazgatója.

„A négykamrás csomagolású Gierlinger Premium kockázott bacon felhasználása azért takarékosabb az átlagos védőgázas kiszerelésű termékekhez képest, mert a frissességet biztosító gázkeveréket négy kisebb csomagolási egységben helyeztük el. Ezáltal rekeszenként felbontva csupán egy adagnyi terméket érint a felbontást követő oxidáció. A Gierlinger Premium bacon kockából elég éppen annyit felbontani, amennyire adott helyzetben szükség van. Az állandó frissesség mellett a vásárlók egy ízfokozótól és mesterséges aromától mentes kiváló terméket élvezhetnek. – magyarázta el Kovács Péter.

A tavalyi beruházást követően a vállalat 2021-ben a már meglévő sikeres termékek változatosabb piaci pozicionálása mellett egy új termék innovációján is dolgozik. A Crispy bacon az elmúlt évek slágerterméke volt a cégnél, az eddig jellemzően szendvicsgyártóknak és gyorsétteremláncoknak értékesített kényelmi terméket viszont még idén kiskereskedelmi forgalomba szeretnék hozni, ami európai szinten is ritkaságnak számít. Az előre sütött bacon szeletek a csomagolásból kibontva a friss, sült szalonna élményét nyújtják salátákhoz, hamburgerekhez, tojás és húsételekhez.

Az Inno d’Or – Év Innovációja 2021 versenyről

A megmérettetésen minden évben azokat az innovációkat keresik, amelyek meghatározható fogyasztói igényre nyújtanak megoldást, valamely nevesíthető trendbe illenek vagy egy meglévő, meghatározható igényből inspirálódott fejlesztés eredményei.

A pályázatokban bemutatott újdonságok értékelését öt szempont (innováció, trend, piaci előny, időszakos eredmény, piaci esély) alapján végezte a szakmai zsűri, majd pedig azoknál a termékeknél, ahol ez lehetséges volt, érzékszervi bírálatra is sor került. A pályázatok élelmiszer, ital, vegyi áru, szolgáltatás, technológia, csomagolás főkategóriákban érkeztek, köztük mind gyártói, mind kereskedelmi márkaként, célcsoportot tekintve volt közöttük B2B és B2C beadvány is.

Címkék: Tamási-Hús Kft

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 08. 09:00, szombat | Helyi

Továbbra is keresik Alfát, a németjuhász kutyát

Még mindig nincs meg Alfa, ezért továbbra is kérik, aki tud segítsen a megtalálásában! Telefon: 06-70/3334-372 és 06-70/3373-180. Részletek gazdája alábbi posztjában olvashatók:

2021. Május 07. 15:07, péntek | Helyi

Újra elindult a gyógyúszás Dombóváron

Bővebb információ és jelentkezés: 06-30/235-7066 SINKA SZILVIA gyógytornász, rehabilitációs úszásoktató

2021. Május 06. 13:43, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Sportiskola három versenyzője indult a háromtusa válogató versenyen

Háromtusa – U17 Országos válogató verseny, Zemán Zóra Zoé – ezüstérmet szerzett.

2021. Május 05. 16:10, szerda | Helyi

Elkészült a Lampert Gábor boksz edzőterem

Elkészült és már május 1-jén birtokba vették az első sportolók a Lampert Gábor Edzőtermet.