Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Július 27. 12:32, szerda | Helyi

Innovatív eszközökkel segíti a K&H a gyermekek kíméletes gyógyítását

Innovatív eszközökkel segíti a K&H a gyermekek kíméletes gyógyítását

Idén a K&H gyógyvarázs jóvoltából a Dombóvári Szent Lukács Kórház 187 200 forintot fordíthat eszközbeszerzésre.

9 megye 14 gyermekegészségügyi intézménye összesen 20 millió forint értékű eszköztámogatásban részesült a K&H gyógyvarázs programnak köszönhetően. A műszerek között olyan innovatív, korszerű eszköz is található, amellyel a legkisebb betegek vizsgálata és gyógyítása hatékonyabban és kíméletesebben elvégezhető.

Tolna megyében az elmúlt 13 év alatt 6, gyermekek gyógyításával foglalkozó osztály és mentőállomás kapott közel 5 millió forint értékben új orvosi műszereket. Idén a K&H gyógyvarázs jóvoltából a Dombóvári Szent Lukács Kórház 187 200 forintot fordíthat eszközbeszerzésre.
"A Dombóvári Szent Lukács Kórház Gyermekosztálya 15 ágyával országunk legkisebb gyermekosztályai közé tartozik, de a három megye határán levő kórház a környező megyei kórházak árnyékában a kompetenciájának határán belül biztosítani tudja a térség gyermekeinek egészségügyi ellátását. Fontosnak tarjuk az ilyen „végvárak” megerősítését is új műszerekkel és lelkes dolgozói csapattal. Az amortizálódó műszerparkunk frissítése a gyógyulni érkező betegeinket szolgálja, de egyben új erőt és reményt ad betegeinknek és dolgozóinknak egyaránt. A K&H gyógyvarázs számunkra alapvetően fontos műszerek beszerzésében támogatja kórházunk gyermekosztályát” - mondta el dr. Szabó Tamás osztályvezető főorvos, Dombóvári Szent Lukács Kórház, Csecsemő- és gyermekosztály.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!