Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2011. December 24. 07:19, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Intézkedési terv készül a kórházi krízis kezelésére

Intézkedési terv készül a kórházi krízis kezelésére

A kormány intézkedési tervvel készül a kórházi krízisre – mondta Orbán Viktor a HírTV-nek. Senki nem marad ellátatlanul, az egészségügyben a kormány számára továbbra is a beteg a legfontosabb.

Orbán Viktor elmondta: a kormány bizottságot hozott létre, melynek az a feladata, hogy megvédjék az embereket. Akkor is lesz ellátás, ha az orvosok tömegesen mondanának fel. Senki nem marad ellátatlanul, az egészségügyben a kormány számára továbbra is a beteg a legfontosabb – írja a NOL.

A NOL szerint az ÁNTSZ már vizsgálja, hol keletkezhet ellátási zavar, ha egyszerre mondana fel több ezer orvos. A kórházi főigazgatók feladata az intézkedési tervek elkészítése az ellátási katasztrófa elhárítására. A rezidensszövetség még szilveszter előtt nyilvánosságra hozza, mely kórházban, hány orvos mondott fel. Az érintettek ténylegesen március elsején hagyják abba a munkát.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a HVG-nek nyilatkozva ugyanakkor adventi riogatásnak ítélte a helyzetet.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kormány, orbán viktor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 16:16, hétfő | Belföld

Meghalt két ember egy balesetben az 54-es főúton Bócsánál

Két ember meghalt, miután egy busz és egy autó összeütközött az 54-es főúton Bócsa külterületén - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel a police.hu oldalon.

2024. Május 27. 10:53, hétfő | Belföld

Mintegy ezerrel több a jelölt az önkormányzati választáson, mint öt éve

Mintegy ezerrel több jelölt indul az önkormányzati választáson, mint az öt évvel ezelőttin; a polgármesterjelöltek száma 4 százalékkal, az egyéni választókerületi jelölteké 18 százalékkal nőtt 2019-hez képest

2024. Május 27. 10:50, hétfő | Belföld

Ennyien halnak meg évente Magyarország útjain

A szám fokozatosan csökken, de így is fájóan sokan vesznek oda közlekedési balesetekben.

2024. Május 27. 10:47, hétfő | Belföld

Megvan a végleges döntés a következő magyar űrhajósról