Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Június 12. 10:49, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Iskolai rosszullét - Semmilyen veszélyes anyagot nem találtak, kedden már lesz tanítás az iskolában

Iskolai rosszullét - Semmilyen veszélyes anyagot nem találtak, kedden már lesz tanítás az iskolában

Kedd reggel sem találtak semmilyen veszélyes anyagot abban az iskolában, amelyet hétfőn kétszer is kiürítettek, miután több mint húsz diák rosszul lett

- közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kisdi Máté elmondta: a szakemberek kedden kora reggel ismét végigjárták a kétszintes épület minden szegletét, de műszereik semmilyen határérték feletti anyagot nem mutattak ki, sem szén-monoxidot, sem más földgázszármazékot. Így az iskolát a fővárosi katasztrófavédelem kedd reggel átadta az intézményvezetőknek. A szóvivő az MTI kérdésére, hogy akkor mi okozhatta a gyermekek rosszullétét azt mondta: műszereik erre nem tudnak magyarázatot adni. Az iskola portáján az MTI-vel azt közölték: kedden ismét lesz tanítás az iskolában. A tömeges rosszullét miatt a XX. kerületi János utcában lévő iskolát hétfő délelőtt kiürítették; több száz diák hagyta el a Nagy László Általános Iskola és Gimnázium kétszintes épületét. A tűzoltók és a Fővárosi Gázművek szakemberei méréseket végeztek az épületben, de a levegőben semmilyen rendellenes anyagot nem mutattak ki. A tanulók a déli órákban visszatérhettek az épületbe. Kora délután azonban, amikor felvetődött a szén-monoxid-mérgezés gyanúja, újra kiürítették az épületet; a gyerekeket a szomszédos utcában lévő iskolába vitték át. Fekete Lászlóné, az iskola igazgatója az MTI-nek korábban azt mondta: a gyermekek állítólag egy ismeretlen eredetű szagra panaszkodtak, de ennek érdemi okát a szakemberek nem találták. Zacher Gábor, az Erzsébet kórház toxikológiai osztályának vezetője az MTI-vel azt közölte: hozzájuk 17 gyermeket szállítottak be, a diákoknál szén-monoxid-mérgezésre utaló tüneteket diagnosztizáltak. A gyermekek állapota oxigénterápiára javult. Többségüket már haza is engedték, három gyermeket tartanak még bent megfigyelésre - mondta a főorvos. Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház orvos-igazgatója az MTI-vel azt közölte: összesen 36 gyermekeket szállítottak az intézmény toxikológiai osztályára fejfájás, hányinger, szédülés, enyhe mérgezés tüneteivel. A gyermekek állapota kielégítő - tette hozzá.

Címkék: Baleset-gyermekek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön