Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Szeptember 04. 23:58, vasárnap | Helyi
Forrás: Döbrököz honlapja

Iskolanyitással indult a tanév Döbröközön

Iskolanyitással indult a tanév Döbröközön

Augusztus 31-én este tartották meg a döbröközi iskola ünnepélyes tanévnyitóját. Sokaknak fontos volt ez az alkalom, mert az iskola felújítását figyelemmel kísérték, segítettek a visszapakolásban.

Sokak pedig azért izgultak, hogy valóban elkezdődik-e a tanítás az új épületben, gyermekeik megfelelő környezetben kezdik-e a 2011/2012-es tanévet.

Az ünnepségen megjelent az Apáczai Oktatási Központ Egységes Iskolai Intézményegységének szinte teljes vezetése. Így ott volt Gaál János igazgató mellett Takácsné Kovács Beáta igazgató helyettes, Zilizi Rozália igazgató helyettes és Bach Klára tanár is. A Himnusszal kezdődő rendezvényen Szili Lajosné polgármester beszédében megemlékezett az iskola építéséről és felújításáról, majd Farkasné Doszpod Aranka tanárnő mondott az alkalomhoz illő verset. Andikné Schmidt Mária intézményvezető köszöntőjében kiemelte, hogy mostantól a falusi gyerekek is azonos feltételek mellett és körülmények között tanulhatnak a városi társaikkal.

A tanévet 24 első osztályos tanuló kezdte meg, akik még mint óvodások érkeztek az iskolába Pecsét Gézáné óvónő vezetésével. Tőle Mészárosné Locskai Tímea és Apáti Viktória tanítónők vették át a megilletődött nebulókat, akik kis vidám, hangulatos dalokkal, versekkel köszöntötték az iskolásokat, szülőket, pedagógusokat. Szili Lajosné polgármester két elsős tanuló segítségével átvágta a nemzeti szalagot, megnyitva így jelképesen is a tanévet és az iskolát.

További képeket a lenti fotóra kattintva talál Döbrököz honlapján.


 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.