Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2019. Június 18. 08:26, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Iskolások takarítottak a Környezetvédelmi Világnap alkalmából

Iskolások takarítottak a Környezetvédelmi Világnap alkalmából

Kiss Béla alpolgármester köszöntötte azokat a diákokat, akik június 13-án a Környezetvédelmi Világnap alkalmából a Tesco Áruház és a Kis-Konda patak melletti területen 2008-ban létrehozott biofalat jöttek megtisztítani.

A József Attila Általános Iskolába, az Illyés Gyula Gimnáziumba, valamint a Szekszárdi Szakképzési Centrum Apáczai Csere János Szakgimnáziumába és Szakközépiskolájába járó fiatalok kesztyűt, zsákot, metszőollót, kapát, illetve gereblyét ragadtak annak érdekében, hogy a város oktatási intézményeiben tanuló társaiknak példát mutatva rendbe tegyék a település közepén lévő vízfolyás körüli és Dombóvár „zöld tüdejének” számító helyi természetvédelmi terület egy részét.
Az általános- és középiskolások pedagógusaik irányításával összeszedték az eldobált szemetet, majd a gyomoktól megszabadították a helyben honos növényekkel beültetett biofalat, mely zajterhelést csökkentő védőszerepet is betölt. Az város önkormányzata által szervezett akció résztvevőinek frissítéséhez az ismert kereskedelmi lánchoz tartozó bevásárlóközpont adományával járult hozzá, ezzel megköszönve a munkájukat.

Címkék: környezetvédelem

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 08:13, szerda | Helyi

Két aranyéremmel tért haza Szlovákiából Farkas Bence

A szlovákiai Nagyszombat adott otthont július 12-én annak az U18-as válogatott atlétikai viadalnak, amelyen a házigazdákon kívül Csehország, Magyarország és Szlovénia nemzeti csapatai vettek részt.

2019. Július 16. 16:00, kedd | Helyi

13 család tölthetett három napot a Balatonnál

A hagyományokat követve idén is üdülést szervezett a Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat az „Új kezdet” Roma Egyesülettel közösen 13 hátrányos helyzetű helyi, mászlonyi és szarvasdi családnak.

2019. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Közösen táboroztak a német és magyar diákok

Az elmúlt évekhez hasonlóan július második hetében ismét német és magyar gyerekek zsivajától volt hangos Gunaras,

2019. Július 16. 08:27, kedd | Helyi

Újdombóváron megnövekedett az igény az építési telkek iránt

Új utcák nyitásával próbálja segíteni az Újdombóváron letelepedni szándékozókat az önkormányzat.