Városlista
2019. október 19, szombat - Nándor

Hírek

2019. Június 18. 08:26, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Iskolások takarítottak a Környezetvédelmi Világnap alkalmából

Iskolások takarítottak a Környezetvédelmi Világnap alkalmából

Kiss Béla alpolgármester köszöntötte azokat a diákokat, akik június 13-án a Környezetvédelmi Világnap alkalmából a Tesco Áruház és a Kis-Konda patak melletti területen 2008-ban létrehozott biofalat jöttek megtisztítani.

A József Attila Általános Iskolába, az Illyés Gyula Gimnáziumba, valamint a Szekszárdi Szakképzési Centrum Apáczai Csere János Szakgimnáziumába és Szakközépiskolájába járó fiatalok kesztyűt, zsákot, metszőollót, kapát, illetve gereblyét ragadtak annak érdekében, hogy a város oktatási intézményeiben tanuló társaiknak példát mutatva rendbe tegyék a település közepén lévő vízfolyás körüli és Dombóvár „zöld tüdejének” számító helyi természetvédelmi terület egy részét.
Az általános- és középiskolások pedagógusaik irányításával összeszedték az eldobált szemetet, majd a gyomoktól megszabadították a helyben honos növényekkel beültetett biofalat, mely zajterhelést csökkentő védőszerepet is betölt. Az város önkormányzata által szervezett akció résztvevőinek frissítéséhez az ismert kereskedelmi lánchoz tartozó bevásárlóközpont adományával járult hozzá, ezzel megköszönve a munkájukat.

Címkék: környezetvédelem

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 18. 08:21, péntek | Helyi

A Boldog Iskola cím büszke nyertese a Belvárosi

Iskolánk a 2019/2020-as tanévben elnyerte a Jobb Veled a Világ Alapítvány által hirdetett pályázaton a „Boldog Iskola” címet.

2019. Október 17. 16:20, csütörtök | Helyi

Időközi polgármester-választás lesz Gyulajon

Időközi polgármester-választást tartanak a Tolna megyei Gyulajon, ahol október 13-án szavazategyenlőség miatt nem sikerült polgármestert választani.

2019. Október 17. 10:29, csütörtök | Helyi

Baráti szívességből lopott

Egy naki mezőgazdasági telephelyről lopott gyógyszereket a cég egyik alkalmazottja. Vele szemben sikkasztás vétség elkövetése miatt folytatnak büntetőeljárást a dombóvári rendőrök.

2019. Október 16. 08:50, szerda | Helyi

Otthoniak és Dombóvárról Elszármazottak Facebook Csoport találkozóját tartották szombaton

5 éves a Dombóvárról Elszármazottak Facebook Csoport, s tagjai immáron harmadik alkalommal találkozhattak személyesen is Dombóváron.