Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Február 15. 08:35, szerda | Külföld

Ismeretlen légi eszköz miatt riasztották a román MiG-21-eseket

Ismeretlen légi eszköz miatt riasztották a román MiG-21-eseket

Egy kis méretű, 11 ezer méter magasságban haladó, mozgása alapján meteorológiai ballonnak tűnő ismeretlen légi eszköz miatt riasztották a légierő vadászgépeit Romániában.

Tíz percen belül két MiG-21 Lancer típusú vadászgép indult az eszköz felkutatására. A pilóták nem találták meg a célpontot, sem vizuálisan, sem a fedélzeti radarok segítségével nem észlelték azt, így fél óra elteltével visszatértek a bázisra.

A védelmi tárca szóvivője nem erősítette meg, hogy hírszerzési eszközről van szó, mivel nem látták közelről, és nem tudták azonosítani a légtérben mozgó tárgyat.

Az Egyesült Államokban az elmúlt hetekben megszaporodtak az azonosítatlan repülő objektumok, már négyet lelőttek az amerikai vadászgépek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.