Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2013. Május 28. 09:15, kedd | Sport
Forrás: InfoAjka | -Hajósi Miklós-

Ismét 1. hely Máriapócson!

Ismét 1. hely Máriapócson!

Szántó Niki élménybeszámolója a Pünkösdi Drift Fesztiválról!

Nagyon vártuk az idei első Máriapócsi versenyt, ahová mindig szívesen jövünk, mert a közönség fantasztikus, a pálya nyomvonala technikás és izgalmas, emellett különleges atmoszférával bír.

Egy sűrű 3 napos hétvége elé néztünk, mivel szombaton reggel Egerben kezdtünk, hogy részt vegyünk a drifting.hu fotózásán, ami az egri driftet hivatott promótálni.

A Narancs Drift Team-mel eltöltött jó hangulatú pózolás után, célba vettük Máriapócsot, hogy a délutánt már gumifüstben és benzingőzben töltsük.

Ez a futam a régi nyomvonalon került kiírásra, ami számunkra szép emlékeket idézett, valamint az E30-nak is nagyon fekszik.

- A szombati edzésen minden a legjobban alakult, az autó hibátlanul futott, sikerült egyre biztosabb köröket futni és megtaláltuk a megfelelő gumit is.

- A vasárnap reggeli edzésen már csak arra figyeltünk, hogy finomítsuk a stílust, és a legjobb formában várjuk a kvalifikációt. Az edzés és a kvali közti 6 óra pihenés kicsit kizökkentett a ritmusból, de az utolsó eligazítástól kezdve elindult az adrenalin.

4. autóként vágtunk neki a kvalifikációnak, ahol is igyekeztünk a legjobbat kihozni a helyzetből, és bebiztosítani a továbbjutást.

A 7. helyre sikerült kvalifikálnunk, és első ellenfelünk Smidéliusz Bálint lett.

Hétfőn drifttaxival kezdtük a ráhangolódást az első csatákra. A pálya, a Rallycross futamok miatt a rajtnál és az első kanyarban porosabb volt a szokásosnál.

Minden idegszálunkkal ráhangolódtunk az első párharcra. Bálinttal jó csatát vívtunk. Elől menőként a saját tempómat autóztam, míg követőként igyekeztem a lehető legagresszívebb lenni és minél közelebb autózni ellenfelemhez. A siker után, a Top 8-ban a 2011-es bajnok Tóth "Alapos" Gézával kellett megküzdenem. A gyors szerviz után, csatára készen vártuk a rajtot. A futam első körében végig közelről követtem le Gézát, a második kört viszont, nagy távolság miatt kétszer is visszaintették, amiért ellenfelem figyelmeztetésben részesült. Az első futamot döntetlennek ítélték a bírák, de egy visszahívás után, sima győzelemmel kerültünk a Top4-be ahol is a kvalifikáción 3. helyet elérő lengyel pilóta várt ránk. Az előző futam sajnos elkoptatta a gumit, de a Narancs Drift Team kisegített minket két kerékkel, amit ezúton is nagyon köszönünk.

A lengyel pilóta elleni csata kihívásokkal volt teli, mert az ív választása teljesen eltért az elvárttól. Követőként maximálisan ráautózva fejeztem be a kört, míg elől haladóként lehagytam a többször is egyenesítő lengyel versenyzőt.

- A döntőben Grózinger Zsoltival néztünk farkasszemet. Ez a futam ígérkezett a nap fénypontjának. A felvezető körből Zsolti nem érkezett meg a rajthoz, mint később kiderült, a Nissan sajnos ledobta az ékszíjat és ezáltal megszűnt a szervo és a vízpumpa hajtása. Mivel megkezdett körben nincs mód a javításra, Grózi elveszítette a csatát.

- Nagyon sajnáltuk hogy így ért véget a nap, szerettük volna éles csatában eldönteni a helyezések sorsát, de a technika ördöge közbe szólt. Már most nagyon várjuk a következő alkalmat, hogy bepótolhassuk ezt a Tsuisot!

Köszönjük a segítséget mindenkinek aki velünk volt, szurkolt akár a pályaszélén akár otthon!

Találkozunk Június 8.-án Tökölön a Lóerők Éjszakáján!

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 21. 14:00, szombat | Sport

Csomós Mixi: Egyszer fent, egyszer lent

Csomós Mixi és Nagy Attila számára egy igazi hullámvasút lett a II. Rally Hungary. A nyíregyházi ERC futamról Csomós Mixi számolt be.

2020. November 17. 12:08, kedd | Sport

Rally: A kategória győzelemnek nagyon örülünk!

Kilenc gyors, bő 120 versenykilométer van Kronome Ákos, és Pásztor Tamás mögött a III. Nyíregyháza Rally után.

2020. November 17. 06:36, kedd | Sport

Rally: Ha kalandok árán is, de sikeresen célba értünk!

Tizenhat gyors, majd 200 versenykilométer után a Juhász Csaba - Juhász Zsolt, azaz a „Juhász Tesók” sikeresen célba értek a II. Rally Hungary-n.

2020. November 12. 12:06, csütörtök | Sport

Peches Frici, sikeres Klausz!

Nagyot mentett a Turán-Bagaméri páros a Rally Hungary-n, miután az első gyorson defektet kaptak és majdnem utolsóként teljesítették a szakaszt és ezután sikerült a 4. helyre visszakapaszkodniuk.