Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Május 28. 09:15, kedd | Sport
Forrás: InfoAjka | -Hajósi Miklós-

Ismét 1. hely Máriapócson!

Ismét 1. hely Máriapócson!

Szántó Niki élménybeszámolója a Pünkösdi Drift Fesztiválról!

Nagyon vártuk az idei első Máriapócsi versenyt, ahová mindig szívesen jövünk, mert a közönség fantasztikus, a pálya nyomvonala technikás és izgalmas, emellett különleges atmoszférával bír.

Egy sűrű 3 napos hétvége elé néztünk, mivel szombaton reggel Egerben kezdtünk, hogy részt vegyünk a drifting.hu fotózásán, ami az egri driftet hivatott promótálni.

A Narancs Drift Team-mel eltöltött jó hangulatú pózolás után, célba vettük Máriapócsot, hogy a délutánt már gumifüstben és benzingőzben töltsük.

Ez a futam a régi nyomvonalon került kiírásra, ami számunkra szép emlékeket idézett, valamint az E30-nak is nagyon fekszik.

- A szombati edzésen minden a legjobban alakult, az autó hibátlanul futott, sikerült egyre biztosabb köröket futni és megtaláltuk a megfelelő gumit is.

- A vasárnap reggeli edzésen már csak arra figyeltünk, hogy finomítsuk a stílust, és a legjobb formában várjuk a kvalifikációt. Az edzés és a kvali közti 6 óra pihenés kicsit kizökkentett a ritmusból, de az utolsó eligazítástól kezdve elindult az adrenalin.

4. autóként vágtunk neki a kvalifikációnak, ahol is igyekeztünk a legjobbat kihozni a helyzetből, és bebiztosítani a továbbjutást.

A 7. helyre sikerült kvalifikálnunk, és első ellenfelünk Smidéliusz Bálint lett.

Hétfőn drifttaxival kezdtük a ráhangolódást az első csatákra. A pálya, a Rallycross futamok miatt a rajtnál és az első kanyarban porosabb volt a szokásosnál.

Minden idegszálunkkal ráhangolódtunk az első párharcra. Bálinttal jó csatát vívtunk. Elől menőként a saját tempómat autóztam, míg követőként igyekeztem a lehető legagresszívebb lenni és minél közelebb autózni ellenfelemhez. A siker után, a Top 8-ban a 2011-es bajnok Tóth "Alapos" Gézával kellett megküzdenem. A gyors szerviz után, csatára készen vártuk a rajtot. A futam első körében végig közelről követtem le Gézát, a második kört viszont, nagy távolság miatt kétszer is visszaintették, amiért ellenfelem figyelmeztetésben részesült. Az első futamot döntetlennek ítélték a bírák, de egy visszahívás után, sima győzelemmel kerültünk a Top4-be ahol is a kvalifikáción 3. helyet elérő lengyel pilóta várt ránk. Az előző futam sajnos elkoptatta a gumit, de a Narancs Drift Team kisegített minket két kerékkel, amit ezúton is nagyon köszönünk.

A lengyel pilóta elleni csata kihívásokkal volt teli, mert az ív választása teljesen eltért az elvárttól. Követőként maximálisan ráautózva fejeztem be a kört, míg elől haladóként lehagytam a többször is egyenesítő lengyel versenyzőt.

- A döntőben Grózinger Zsoltival néztünk farkasszemet. Ez a futam ígérkezett a nap fénypontjának. A felvezető körből Zsolti nem érkezett meg a rajthoz, mint később kiderült, a Nissan sajnos ledobta az ékszíjat és ezáltal megszűnt a szervo és a vízpumpa hajtása. Mivel megkezdett körben nincs mód a javításra, Grózi elveszítette a csatát.

- Nagyon sajnáltuk hogy így ért véget a nap, szerettük volna éles csatában eldönteni a helyezések sorsát, de a technika ördöge közbe szólt. Már most nagyon várjuk a következő alkalmat, hogy bepótolhassuk ezt a Tsuisot!

Köszönjük a segítséget mindenkinek aki velünk volt, szurkolt akár a pályaszélén akár otthon!

Találkozunk Június 8.-án Tökölön a Lóerők Éjszakáján!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.