Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. December 01. 14:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Ismét lehet pályázni az ország legszebb betleheme címre

Ismét lehet pályázni az ország legszebb betleheme címre

Ismét kiírta a Magyarország legszebb betleheme elnevezésű pályázatát a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Hungarofest, a nyertes terveket 2020-ban is megvalósítják.

A pályázatokat 2020. január 6-án éjfélig várják a magyarorszagbetleheme@hungarofest.hu e-mail címre - tájékoztatta az MTÜ az MTI-t.

Az ország legszebb betlehemének címére pályázhat magánszemély, alkotó, civil közösség és városi önkormányzat is. A pályázat kiírói arra biztatják a jelentkezőket, hogy használják fel az adott település, lakókörnyezet sajátosságait, népszokásait, a hagyományos betlehem elemeit, a tájegységre jellemző tárgyi és építészeti elemeket.

Fontos szabály, hogy a pályázónak rendelkeznie kell a betlehem felállítási helyszínének befogadó szándéknyilatkozatával. A további feltételek a www.mtu.hu, a www.hungarofest.hu és a www.kormany.hu oldalon olvashatók.

A három győztes pályázó - amelyeket szakmai zsűri választ ki - milliós, félmilliós, illetve negyedmillió forintos nyereményekben részesül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott