Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Augusztus 27. 22:27, hétfő | Helyi
Forrás: Közösségi Ház Kaposszekcső/Nagyné Tóth Erzsébet

Ismét nagyszerűen sikerült Kaposszekcsőn a Közösségi Házban rendezett napközis tábor!

Ismét nagyszerűen sikerült Kaposszekcsőn a Közösségi Házban rendezett napközis tábor!

Augusztus 6-tól egy hétig az 1-2. osztályosok, 13-tól pedig szintén egy hétig a 3-4. osztályosok élvezhették a programokat.

Hétfőn mindkét csoport a helyi nyugdíjasklub tagjaival gipszképet készített, délután pedig zsetonszerző ügyességi játékban vett részt.

Kedden Alsómocsoládra látogattak, ahol a vizes helyek élővilágával ismerkedtek, nádlevélből csónakot készítettek, halakat, madarakat figyelhettek meg. Délután az erdei tornapálya feladatait hajthatták végre. Sokuk számára igazi élmény volt: friss forrásvizet is ihattak!

Szerdán délelőtt a kicsik üveget díszítettek szalvétatechnikával és színezett homokkal, a nagyobbak pedig sportversenyen mérhették össze tudásukat, valamint bolondos képeket készíthettek pöttyökből, félkörökből. Délután mindkét csapatnak kerékpáros ügyességi verseny szerepelt a programjában, amit a körzeti megbízottak irányítottak.

Csütörtök délelőtt az 1-2. osztályosok színes fantáziaképet vághattak, ragaszthattak, színezhettek, a 3-4. osztályosoknak pedig az Evangélikus Diakóniai Otthon munkatársai találtak ki játékos mozgásos feladatokat. Később egy hajót készíthettek, ami remek nyári ablakdísszé válhatott. Délután a kisebbek végre szabadon, felnőtt irányítása nélkül tölthették idejüket. El kell ismerni, remek csapatszellemben veszekedés nélkül, egy-egy társuk irányításával játszották játékaikat. A nagyobbak kulcstartót csomóztak lakáskulcsuk számára, hogy ezután könnyebben megtalálhassák.

Pénteken mindkét csapat Pécsre kirándult. Évek óta hagyomány, hogy a tábor zárásaként egy-egy „nagykirándulásra” indulnak. Jártak már Patcán, Kaposváron, a Mecsextrémben, Abaligeten és Orfűn is. Idén vonattal vették célba Baranya megye székhelyét. Sok kicsi nem ült még vonaton, de a nagyoknak is hatalmas élmény volt az alagutak váratlan felbukkanása. A pécsi programban a Bányászati Múzeum és a Terrárium szerepelt. Ebédet a Mc Donaldsban kapott mindenki. Idén első alkalommal néhány szülő is elkísérte csemetéjét.

A táborban résztvevő közel hatvan gyermeknek újra tartalmas kikapcsolódást adott ez az egy hét, a szülők válláról pedig erre az időre levette a gyermekelhelyezés terhét. Az idén is mint eddig mindig, a kaposszekcsői gyermekek táboroztatásának költségeit átvállalta az önkormányzat, a nem helybelieknek is csak önköltséget kellett fizetni, mert minden segítő felnőtt szabadidejében, társadalmi munkában foglalkozott az iskolásokkal.

Köszönet illet meg mindenkit!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.