Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Augusztus 02. 08:14, kedd | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Ismét remekeltek úszóink

Ismét remekeltek úszóink

Egyéniben öt, váltóban két bronzérem az országos versenyen.

Hódmezővásárhelyen rendezték meg az úszók Országos Gyermek Bajnokságát július 27 és 30 között. A versenyen Magyarország 410 legjobb korosztályos úszója vett részt, 78 egyesületből. A Dombóvári Sportiskola egyesületből négy leány és két fiú képviselte Dombóvárt, harminchárom esetben álltak rajthoz és tizenkilenc alkalommal jutottak döntőben városunk tehetséges úszói, amely elképesztő teljesítmény.
A csapat az egyesületek összesített pontversenyében a 12. helyen végzett, ismét megelőzve többek között olyan fellegvárakat, mint az FTC, a Budapesti Honvéd, a Szeged, a Debrecen, az Eger, a Miskolc, a Pécs vagy éppen a házigazda Hódmezővásárhely.

Horváth Dóra bronzérmet szerzett 100 gyorson és 200 vegyesen, Reizinger Anna szintén harmadik lett 100 háton és 200 háton, Szaka Szabolcs 100 háton állhatott a dobogóra, László Florina döntőket úszott a mellúszó számokban, Vida Bence minden rajtja egyéni csúccsal végződött, míg az elmúlt héten saját korosztályában háromszoros magyar bajnok Horváth Eszter ezúttal az idősebbek között, a váltókban segítette csapattársait fantasztikus úszásával.

A váltókban is hozták kiváló formájukat a fiatalok. Nagy Roland edző irányította végig a dombóvári csapatot, véleménye szerint egy egyesület igazi fokmérője, ha itt is eredményesen tud szerepelni. Már a 4×100 méteres mix gyorsváltó (Szaka Szabolcs, Reizinger Anna, Vida Bence, Horváth Eszter) és a 4×200 méteres leány gyorsváltó (Reizinger Anna, Horváth Eszter, László Florina, Horváth Dóra) negyedik helye is brutális eredmény, de a 4×100-as leány vegyesváltó és a 4×100-as leány gyorsváltó (Anna, Eszti, Florina, Dóri) bronzérmet már az edző kollégák dicséretét és elismerését is kiváltotta – számolt be a versenyről Nagy Roland.

GRATULÁLUNK!!!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.