Városlista
2023. december 1, péntek - Elza

Hírek

2011. November 23. 15:39, szerda | Belföld
Forrás: STOP/MTI

Itáliában is megemlékeznek Makoveczről

Itáliában is megemlékeznek Makoveczről

Makovecz Imre emlékkiállítás nyílt az olaszországi Velencében, a Biennále területén.

A Genius loci (A hely szelleme) című tárlaton magyar és olasz képzőművészek alkotásait tekinthetik meg a látogatók december 22-ig.

A76 éves korában, nemrég elhunyt Kossuth-díjas építész munkásságát a műveiről készült építészeti panelek, tervrajzok és fényképek mutatják be. Makovecz mellett olasz és magyar képzőművészeti akadémiák és egyetemek művészeinek, professzorainak és diákjainak alkotásai láthatók a tárlaton.

- Az organikus építészet atyjának tartott Makovecz technológiai innovációi Olaszországban is iskolát teremtettek - nyilatkozta Nagy Maya festőművész, a kiállítás kurátora.

Címkék: Makovecz Imre

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 30. 06:00, csütörtök | Belföld

Nébih: Kurkuma port hívott vissza a forgalmazó

Nem engedélyezett növényvédőszer-maradék (klórpirifosz) miatt az Asian Home Kft. visszahívta a forgalomból a 100 grammos Turmeric powder haldi kurkuma port - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

90 százalék fölé emelkedhet az egyszer használatos ital palackok visszagyűjtési aránya

Az új visszaváltási rendszerrel a mostani 40 százalék körüli szintről 90 százalék fölé nőhet az egyszer használatos italos palackok visszagyűjtési aránya

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: életben lévő magyar túszról kaptunk információt az izraeli hatóságoktól

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, amely szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van és jelenleg is a Hamász terrorszervezet foglya - közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

A Tisza vize megérkezett Debrecenbe