Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Január 13. 05:00, péntek | Kék hírek
Forrás: mti

Ittasan halálra szúrta ismerősét - tizenkét év fegyházra ítélték

Ittasan halálra szúrta ismerősét - tizenkét év fegyházra ítélték

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 12 év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szombathelyi Törvényszék csütörtökön első fokon,

nem jogerősen azt a férfit, aki részegen nyakon szúrta ugyancsak ittas ismerősét, aki belehalt sérülésébe - közölte a törvényszék szóvivője az MTI-vel.

Tóth András tájékoztatása szerint a vádlott 2015. december 12-én együtt vacsorázott és italozott munkatársaival egy szombathelyi étteremben, majd miután lekéste a vonatot, elment két kollégájával, hogy egy ismerősüknél töltsék az éjszakát.

Hozzáfűzte: a lakásban a sértetten kívül még egy férfi tartózkodott, akivel a vádlott ittassága miatt szóváltásba keveredett és felszólította, hogy "takarodjon" a lakásból, majd az asztalon lévő konyhakéssel kaszáló mozdulatokat tett a tanú arca előtt.

Ezt követően a közepesen ittas állapotú vádlott megkérdezte az erősen ittas sértettől, hogy ott aludhat-e a lakásban. A hanyatt fekvő sértett erre szidalmazta a vádlottat, mire az válaszul nyakon szúrta egy konyhakéssel, elmenekült a helyszínről, a kést pedig egy csatornába dobta - részletezte a bíróság szóvivője.

Hozzátette: a vádlott kollégája egy törölközővel megpróbálta elállítani a vérzést, de a férfi életét az orvosi segítség sem tudta megmenteni.

Tóth András közölte: az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője viszont fellebbezést jelentett be, arra kérve a fellebbviteli bíróságot, hogy gondatlanságból elkövetett emberölést állapítson meg, és enyhébb büntetést szabjon ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.