Városlista
2024. június 20, csütörtök - Rafael

Hírek

2024. Május 24. 22:42, péntek | Helyi

Izgalmas programok, rendhagyó órák

Izgalmas programok, rendhagyó órák

A KULTUP program először jutott el Dombóvárra. A Déryné program keretében 7 csoport vett részt a TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumban a színházi, kulturális és zenés előadásokon.

A KULTUP program célja színházi és művészetoktatási programok eljuttatása középfokú oktatási intézményekbe, élménypedagógiai fejlesztés, kultúraterjesztés, pályaválasztási szemléletformálás és tehetséggondozás céljával.

Több, mint 20 művész vett részt foglalkozások, előadások keretében a délelőtt folyamán a Rippel fivérektől egészen a Győri vagy a Pécsi Nemzeti Színházig. A Kaposvári Csiky Gergely Színház, Benedekffy Katalin operaénekes, és Ákli Krisztián (Magyar Drámapedagógiai Társaság elnöke) is órát tartottak.

A Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ nyerte meg a pályázatot és juttatta el a programot a dombóvári középiskolába. Céljuk, hogy hasonló kulturális rendezvényekkel lepjék meg a többi iskolát is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 20. 08:40, csütörtök | Helyi

Papp József egyéni horgász világbajnoki címet szerzett

2024. június 14–15-ig Bulgáriában, a Plovdivi Evezőspályán került megrendezésre a XVI. Veterán, a VI. Masters és a XXV. Mozgáskorlátozott Világbajnokság. Papp József Dombóvárról egyéniben világbajnoki címet szerzett.

2024. Június 18. 18:00, kedd | Helyi

Szúnyogok elleni védekezés Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

2024. Június 18. 14:09, kedd | Helyi

Június 17-én hat műszaki mentéshez riasztották vármegyénk tűzoltóit

Négy alkalommal közlekedési balesethez egy-egy esetben pedig kútba esett macskához és betegmozgatáshoz vonultak a beavatkozó egységek.

2024. Június 17. 08:22, hétfő | Helyi

Sorra szegte a szabályokat egy 45 éves dombóvári sofőr Kaposváron

Egy férfi kisebb ámokfutást rendezett június 10-én délután Kaposvár belvárosában. A 45 éves dombóvári lakost a bíróság korábban már eltiltotta a vezetéstől, ennek ellenére ült mégis volán mögé.