Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Március 16. 12:30, péntek | Helyi
Forrás: dr. Kriston Vízi József

Új Fő a Hotel Dombóvár Baráti Asztaltársaság élén

Új Fő a Hotel Dombóvár Baráti Asztaltársaság élén

A február elején elhunyt Dr. Magda Tamás után maradt űr betöltésére új Asztalfőt választott a Hotel Dombóvár Baráti Asztaltársaság a nemzeti ünnep előestéjén. A posztot ezentúl idősebb Gerber István látja el.

Az űrt betölteni alig lehet, hiába mondogatják egyesek: minden ember pótolható „kerékcsavar”. Ez és hasonló mondatok fogalmazódtak meg abban az összetartó közösségben, amely - a szeretett néhai családján túl - maga is elvesztett nemrég egy kiváló és nagyszerű, tisztességgel és tartással élt személyiséget, Dr. Magda Tamást.

Az Asztaltársaság alapítói és értékőrző tagjai éppen következetes alapelveik sérthetetlensége érdekében március 14-én este megerősítették ragaszkodó szavazatukkal id. Gerber Istvánt, a Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. kötelékéből nyugállományba vonult főmérnököt az új Asztalfő tisztségében. A népszerű férfiú felesége társaságában Bodó János Attila Házigazdától vette át a ranggal és feladattal járó titulus jelképét: a Szűcs István és családja által már korábban felajánlott csengőt.

A bensőséges beiktatás perceit követően Dr. Bereczki Mária emelkedett szólásra, s mint az esti program háziasszonya, örömmel mutatta be a kaposvári művészvendéget, Lukácsi Enikő énekest, valamint hangszeres kísérőjét, Bothné Vörös Katalint. A somogyi megyeszékhely Liszt Ferenc Zeneiskoláját vezető hölgy francia és német zeneszerzők és költőóriások mellett természetesen magyar dalokkal is kedveskedett. Debussy, Delibes, Fauré vagy Richard Strauss mellett megszólaltatott két, kevésbé ismert Liszt-művet, melynek egyike: a „Bízni és égni” külön is üzent volt ezen az estén.

A műsor szünetében Dr. Kutas Péter mondta el Vörösmarty Mihály Liszt Ferenczhez című költeményét. Lukácsi Enikő zárásként először Kodály feldolgozásában az „A csitári hegyek alatt...” kezdetű népdalt, majd egy pezsdítő Bolerót énekelt.

A vastapssal és számos köszöntő szóval honorált műsor után Bank Istvánék konyhája francia saláta bevezetővel kacsamell filét, majd édes bundában sütött elzászi almaszeleteket küldött az asztalokra a finom italok, az ünnepre és pihenésre is készülődő asztaltársak baráti szavai mellé.

Fotók és szöveg: kvj

Ha további fotókra kíváncsi, ajánljuk figyelmébe képgalériánkat, melyet a lenti felvételre kattintva nyithat meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.