Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Január 16. 10:44, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI/Fotó: hrportal.hu

Javult a munkaerő-piaci helyzet Tolnában

Javult a munkaerő-piaci helyzet Tolnában

Javult a munkaerő-piaci helyzet Tolna megyében: tavaly novemberben több mint ezerrel csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma az előző hónaphoz képest.

A hivatal munkaügyi központjának adatai szerint novemberben 11 428 álláskeresőt tartottak nyilván, októberhez képest 1015, az egy évvel azelőttihez képest 2057-tel kevesebbet - írta közleményében Tóth Ferenc kormánybiztos.

A téli átmeneti közfoglalkoztatási programba 1977 embert vontak be, többségük szakképzésben, betanító, illetve alapkompetencia-képzésen vesz részt decembertől. Folytatódott néhány központi finanszírozású országos közfoglalkoztatási program is Tolnában, amelyek keretében 815-en kezdték meg a munkát állami és magán erdőgazdaságoknál, vízszolgáltatóknál, a katasztrófavédelemnél, a rendőrségnél, a közútkezelőnél és a MÁV-nál. A kormánymegbízott kitért arra, hogy új közfoglalkoztatóként biztosít munkalehetőséget a Nemzeti Művelődésügyi Intézet, amely Tolna megyében 150 ember foglalkoztatását vállalta. A Biztonságos adatkezelés, ellenőrzött iratmegsemmisítés elnevezésű program keretében a szekszárdi önkormányzat 9 embernek ad munkát.

A munkaügyi szervezet adatai szerint a nyilvántartott álláskeresők Tolna megye gazdaságilag aktív népességének 11,8 százalékát tették ki, ami az októberi értéknél 1,1, az egy évvel korábbi aránynál pedig 1,3 százalékponttal alacsonyabb. A Tolna megyei mutató novemberben az országos átlagot 1,8 százalékponttal haladta meg. A kormánymegbízott biztatónak nevezte, hogy novemberben csökkent a pályakezdő álláskeresők beáramlása a kirendeltségekre; a nyilvántartásban 795 pályakezdő szerepelt, az előző hónaphoz képest 221, az előző év azonos időszakához képest 166-tal kevesebb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.