Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Július 21. 18:07, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Jegybevételi rekord a VeszprémFesten

Jegybevételi rekord a VeszprémFesten

Jegybevételi rekord született a jubileumi, tizedik VeszprémFesten; az ötnapos fesztiválon az első számítások szerint több mint 12 ezren vettek részt - tájékoztatta a fesztivál igazgatója vasárnap az MTI-t.

Mészáros Zoltán elmondta: tíz év óta először volt mind az öt napon jó idő, ami különleges ajándék, hiszen "a fesztivált ide, a várba álmodtam meg, és ez most valóra is vált."
A kezdő napon a Diana Krall-koncertet a Veszprém Arénában rendezték meg ugyan, de nem az időjárás, hanem a nagy érdeklődés miatt: csaknem négyezren voltak kíváncsiak a kanadai zongorista-énekesnőre és együttesére - mondta Mészáros Zoltán.
A többi napon körülbelül kétezren vettek részt a várban megrendezett koncerteken, míg a szombati zárónapon, a Craig David popkoncerten több mint 2500-an szórakoztak.
A jubileumi VeszprémFesten jegybevételi rekord született - tette hozzá.
Mészáros Zoltán elégedett az idei fesztivál eredményeivel, azzal is, hogy a fesztivál történetének első popkoncertje is sikerrel zárult. Craig David egészen meghatódott a veszprémi vár történelmi hangulatától, a menedzsmentje pedig elismerését fejezte ki a szervezőknek - árulta el.
Újdonság, hogy a várban a koncertek alatt falvetítés is volt, ami igen nagy tetszést aratott - említette meg.
A felmérések szerint a VeszpémFestre látogatók kétharmada nem helybéli, a veszprémi szálláshelyek szinte mind elfogytak a fesztivál idejére - tette hozzá.
Mészáros Zoltán elképzelhetőnek tartja, hogy jövőre újra lesz opera a fesztiválon, és az sem kizárt, hogy valamilyen népszerű popzenekart is meghívnak ismét.
A VeszprémFest kísérőrendezvénye, a Rozé, Rizling és Jazz Napok ingyenes rendezvény, ezért nehéz nézőszámot meghatározni, de Mészáros Zoltán becslése szerint a rendezvény alatt harmincezren fordultak meg az Óváros téren felállított színpad környékén.
A harmadik helyszínen, a jezsuita kolostorban rendezett koncertek közül a legtöbben a Balogh Kálmán–Lukács Miklós cimbalomduóra, a Dresch Quartetre és Szalóki Ágira voltak kíváncsiak - tájékoztatott Mészáros Zoltán.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: