Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2014. Szeptember 24. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Jelentős változások Dombóváron a Takarítási Világnap alkalmából

Jelentős változások Dombóváron a Takarítási Világnap alkalmából

Az akcióhoz kapcsolódva a tisztább környezet érdekében Dombóváron több jelentős akcióra is sor került és az alábbi változások várhatóak:

• Szeptember 19-én megtörtént a szelektív hulladékgyűjtő szigetek tároló konténereinek cseréje. Az új tárolóeszközök korszerűbbek és ellenállóbbak a régieknél.

• Szeptember 20-án lomtalanítás volt a városban. Ekkor került sor a használhatatlanná vált, nagyobb méretű háztartási felszerelési tárgy, bútor és egyéb feleslegessé vált ingóság egyszeri alkalommal való elszállítására. Az akció során mintegy kilenc tonna megunt, hajdan szebb napokat megélt, immár használhatatlan lom került elszállításra.

• Szeptember 20-án a Természetesen Dombóvár Közéleti Egyesület aktivistái a város több forgalmasabb helyén osztottak papírzacskókat a bevásárlóknak. Ezzel hívták fel a figyelmet arra, hogy a vásárlók nylon zacskó helyett inkább gyorsabban elbomló és nem környezetszennyező papírt használjanak.

• A Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program keretén belül szeptember 22-25 között kerülnek kiosztásra a város családi házas övezeteiben azok a kék színű, 240 literes gyűjtőkonténerek, amelyekben szelektíven lehet gyűjteni a papírt, a műanyagot és a könnyűfémet. Október hatodikától (41. hét) minden páratlan héten már az új, kék konténert a kommunális hulladék szokásos gyűjtési napján az ÖKO-DOMBÓ NKft.– előre láthatóan – kéthetente szállítja el egy új, erre a célra beszerzett korszerű gépjárművel.

• Szeptember 29. és október 3. közötti időszakban egyszeri alkalommal ismét zöldhulladék gyűjtés és szállítás lesz Dombóvár város területén.

• Az elmúlt hetekben az igénylők megkapták az ingyenes komposztáló ládákat. Ebből az alkalomból a komposztálást és a házi szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő filmet készített a Dombó TV, melyet megtekinthetnek a TV weboldalán, a www.dombo-tv.hu webcím alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 12:02, vasárnap | Helyi

Hulladékszállítási időpontok 2022-ben Dombóváron

A Dél-Kom Nonprofit Kft. 2022-ben az alábbi időpontokban gyűjti a szelektív hulladékot Dombóváron:

2022. Január 20. 08:57, csütörtök | Helyi

Az újraélesztés gyakorlatát szeretnék népszerűsíteni Dombóváron

Az önkormányzat, a Dombóvári Mentő Alapítvány és a dombóvári iskolák hosszú távú együttműködésben gondolkodnak, fórumokon, nyílt napokon, képzéseken fogják első körben a pedagógusoknak megmutatni az alapokat.

2022. Január 18. 15:58, kedd | Helyi

Éljünk az ingyenes kéményseprés lehetőségével! - Újabb kéménytüzek a megyében

Dunaföldváron egy lakóházban, Dalmandon egy melléképületben csaptak fel a lángok hétfőn. Két kéménytűz mellett még a viharos szél miatt vonultak a tűzoltók leszakadt faágakhoz, kidőlt fához.

2022. Január 17. 14:34, hétfő | Helyi

Cseh Tamásra emlékeznek a Magyar Kultúra Napján

2022. január 22-én lenne 79 éves a kezdetekkor festőművészi pályával kacérkodó fiatalember, aki később gitáros-énekes előadóként, „Dalnokként” vált ismertté egy ország számára.