Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2014. Szeptember 24. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Jelentős változások Dombóváron a Takarítási Világnap alkalmából

Jelentős változások Dombóváron a Takarítási Világnap alkalmából

Az akcióhoz kapcsolódva a tisztább környezet érdekében Dombóváron több jelentős akcióra is sor került és az alábbi változások várhatóak:

• Szeptember 19-én megtörtént a szelektív hulladékgyűjtő szigetek tároló konténereinek cseréje. Az új tárolóeszközök korszerűbbek és ellenállóbbak a régieknél.

• Szeptember 20-án lomtalanítás volt a városban. Ekkor került sor a használhatatlanná vált, nagyobb méretű háztartási felszerelési tárgy, bútor és egyéb feleslegessé vált ingóság egyszeri alkalommal való elszállítására. Az akció során mintegy kilenc tonna megunt, hajdan szebb napokat megélt, immár használhatatlan lom került elszállításra.

• Szeptember 20-án a Természetesen Dombóvár Közéleti Egyesület aktivistái a város több forgalmasabb helyén osztottak papírzacskókat a bevásárlóknak. Ezzel hívták fel a figyelmet arra, hogy a vásárlók nylon zacskó helyett inkább gyorsabban elbomló és nem környezetszennyező papírt használjanak.

• A Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program keretén belül szeptember 22-25 között kerülnek kiosztásra a város családi házas övezeteiben azok a kék színű, 240 literes gyűjtőkonténerek, amelyekben szelektíven lehet gyűjteni a papírt, a műanyagot és a könnyűfémet. Október hatodikától (41. hét) minden páratlan héten már az új, kék konténert a kommunális hulladék szokásos gyűjtési napján az ÖKO-DOMBÓ NKft.– előre láthatóan – kéthetente szállítja el egy új, erre a célra beszerzett korszerű gépjárművel.

• Szeptember 29. és október 3. közötti időszakban egyszeri alkalommal ismét zöldhulladék gyűjtés és szállítás lesz Dombóvár város területén.

• Az elmúlt hetekben az igénylők megkapták az ingyenes komposztáló ládákat. Ebből az alkalomból a komposztálást és a házi szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő filmet készített a Dombó TV, melyet megtekinthetnek a TV weboldalán, a www.dombo-tv.hu webcím alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 09:00, kedd | Helyi

Előzetes tájékoztató mammográfiai szűréssel kapcsolatban

A felmerült kérdéseket tisztázva a mammográfiai szűréssel kapcsolatban az alábbi információk állnak rendelkezésre:

2022. Augusztus 08. 15:51, hétfő | Helyi

Kardos József emlékére

Július 28-án elhunyt Kardos József, volt magyar válogatott labdarúgó.

2022. Augusztus 08. 11:03, hétfő | Helyi

Színvonalas mérkőzésekre, nagy küzdelmekre lehet számítani

A Dombóvári Futball Club július 12-én kezdte meg az alapozást, felkészülést az őszi szezonra.

2022. Augusztus 07. 22:40, vasárnap | Helyi

Folynak a felújítási munkák a Százszorszép Óvoda udvarán

Pintér Szilárd polgármester és Teufelné Glaub Ágnes, az óvoda vezetője közösen tekintették meg a Dombóvári Százszorszép Óvoda udvarán folyó munkákat.