Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Szeptember 24. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Jelentős változások Dombóváron a Takarítási Világnap alkalmából

Jelentős változások Dombóváron a Takarítási Világnap alkalmából

Az akcióhoz kapcsolódva a tisztább környezet érdekében Dombóváron több jelentős akcióra is sor került és az alábbi változások várhatóak:

• Szeptember 19-én megtörtént a szelektív hulladékgyűjtő szigetek tároló konténereinek cseréje. Az új tárolóeszközök korszerűbbek és ellenállóbbak a régieknél.

• Szeptember 20-án lomtalanítás volt a városban. Ekkor került sor a használhatatlanná vált, nagyobb méretű háztartási felszerelési tárgy, bútor és egyéb feleslegessé vált ingóság egyszeri alkalommal való elszállítására. Az akció során mintegy kilenc tonna megunt, hajdan szebb napokat megélt, immár használhatatlan lom került elszállításra.

• Szeptember 20-án a Természetesen Dombóvár Közéleti Egyesület aktivistái a város több forgalmasabb helyén osztottak papírzacskókat a bevásárlóknak. Ezzel hívták fel a figyelmet arra, hogy a vásárlók nylon zacskó helyett inkább gyorsabban elbomló és nem környezetszennyező papírt használjanak.

• A Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program keretén belül szeptember 22-25 között kerülnek kiosztásra a város családi házas övezeteiben azok a kék színű, 240 literes gyűjtőkonténerek, amelyekben szelektíven lehet gyűjteni a papírt, a műanyagot és a könnyűfémet. Október hatodikától (41. hét) minden páratlan héten már az új, kék konténert a kommunális hulladék szokásos gyűjtési napján az ÖKO-DOMBÓ NKft.– előre láthatóan – kéthetente szállítja el egy új, erre a célra beszerzett korszerű gépjárművel.

• Szeptember 29. és október 3. közötti időszakban egyszeri alkalommal ismét zöldhulladék gyűjtés és szállítás lesz Dombóvár város területén.

• Az elmúlt hetekben az igénylők megkapták az ingyenes komposztáló ládákat. Ebből az alkalomból a komposztálást és a házi szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő filmet készített a Dombó TV, melyet megtekinthetnek a TV weboldalán, a www.dombo-tv.hu webcím alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.