Városlista
2020. május 31, vasárnap - Angéla

Hírek

2011. Március 10. 20:17, csütörtök | Helyi

Jelentős állami kitüntetésben részesült a dombóvári rendőrkapitány

Jelentős állami kitüntetésben részesült a dombóvári rendőrkapitány

A közelgő március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta Dr. Szijártó István rendőr alezredesnek, a Dombóvári Rendőrkapitányság vezetőj

A kitüntetést a kapitányságvezető a mai napon, március 10-én vette át a köztársasági elnök személyes megbízottjától, dr. Pintér Sándor belügyminisztertől – derül ki mindez a Dombóvári Rendőrkapitányság sajtóközleményéből.

Az 1991. évi XXXI. törvény így fogalmaz a kitüntetésről:

A Magyar Köztársaság nagyra becsüli a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi érdekek gyarapításában kifejtett kimagasló, példamutató tevékenységet. Ezek elismerésére az Országgyűlés Magyar Köztársasági Érdemrendet és Magyar Köztársasági Érdemkeresztet alapít. (…)

Magyarállampolgár kitüntetése esetében a kitüntetés alapjául szolgáló érdemek nagyságán kívül a felterjesztendő személy közéleti szerepének, életkorának, esetleges korábbi kitüntetéseinek figyelembevételével a miniszterelnök terjeszti elő az adományozandó fokozatot. (…)

Magyar állampolgárok számára a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztből évenként legfeljebb 200, a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztből évente legfeljebb 400, a Magyar Köztársasági Bronz Érdemkeresztből évente legfeljebb 600 adományozható.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 31. 19:09, vasárnap | Helyi

Melegszik az idő június első napjaiban

Melegszik az idő június első napjaiban, a jövő hét végén helyenként akár 30 Celsius-fok is lehet

2020. Május 31. 10:31, vasárnap | Helyi

Pár óra alatt több mint 80 szabálysértő Tolna megyében - videóval

Tolna megyében ezúttal a biztonsági öv használatát ellenőrizték a rendőrök.

2020. Május 30. 16:00, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések

Négy kategóriában várják a munkahelyek és a települések jelentkezését is.

2020. Május 30. 09:00, szombat | Helyi

Megkezdődhettek az edzések a Farkas Attila Uszodában

A DSI sportolói május 29-től megkezdhetik az edzéseket a Farkas Attila Uszodában. A létesítményt egyelőre csak az egyesület veheti igénybe, az előírt szabályok betartása mellett.