Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. November 02. 05:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Jellemzően felhős idő várható a héten

Jellemzően felhős idő várható a héten

Jellemzően felhős, kevésbé napsütéses idő várható a héten: a hét elején még lehetnek 20 Celsius-fok közeli maximumok, de aztán fokozatosan hűl a levegő, hajnalonként pedig helyenként már mínuszok is lesznek

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz ég, rövidebb napos időszakok inkább csak az ország délnyugati felében lehetnek. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb szemerkélő eső vagy szitálás fordulhat elő. A leghidegebb órákban 3-12 fok lesz, északnyugaton lesz a legenyhébb az idő. Napközben általában 13-18 fokig melegszik a levegő, de a tartósan borult részeken ennél pár fokkal alacsonyabb értékek valószínűek. Az Alpokalja térségében enyhébb idő sem kizárt.

Kedd reggel és este többfelé, napközben helyenként párásságra, ködre is készülni kell, főleg az északi, északkeleti országrészben. Néhol előfordulhat szitálás, gyenge eső. A minimumhőmérséklet 5-12, a maximumhőmérséklet többnyire 15-20 fok között valószínű, de a tartósabban felhős, párás északkeleti vidékeken ennél hidegebb lesz.

Szerdán is várható pára, köd. Több helyen előfordulhat elő eső, zápor, a borult, ködös részeken szitálás. A Dunántúlon, késő délutántól az északkeleti országrészben is megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-11, a legmagasabb hőmérséklet 11-16 fok között várható.

Csütörtökön szórványosan előfordul kisebb eső, zápor. A szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimumhőmérséklet 3-10, a maximumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű.

Péntek reggel és estétől többfelé lehetnek pára-, ködfoltok. Csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban általában mínusz 1 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet, de a fagyzugos helyeken akár mínusz 4 fokig is hűlhet a levegő. A nappali maximumok 7-12 fok között alakulnak.

Szombat délelőtt, majd estétől több helyen várható párásság, köd. Legfeljebb szitálás fordul elő néhol. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 8-14 fok között alakul.

Vasárnap is többfelé lesz pára, köd. Helyenként szitálás is várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet 7-13 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.