Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2021. Január 14. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Jó úton halad Dombóvár

Jó úton halad Dombóvár

A fejlődéshez szükséges pénzügyi alapokat egy év alatt teremtették meg Dombóváron Pintér Szilárd polgármester vezetésével.

Az elmúlt év legnagyobb eredménye talán – amely egyelőre számokban mutatkozik meg, de annál nagyobb jelentőségű -, hogy a város pénzügyi helyzete stabilizálódott. Megközelítőleg fél milliárdos hiányt hagyott hátra az előző városvezetés. Félbehagyott kampányberuházások, észszerűtlen gazdálkodás, kifizetetlen számlák, műszakilag megkérdőjelezhető pályázati beruházások jellemezték városunkat 2019. október 13-ig. A legtöbb esetben felmerült a szabály- és törvényszegés gyanúja, ezért 2020-ban közel húsz feljelentés történt az ügyek tisztázása érdekében.

A kormány 135 millió forint összegű rendkívüli segítségnyújtásának és a szakszerű pénzügyi döntéseknek köszönhetően a szállítói követelések kiegyenlítésre kerültek és a vírushelyzet miatt történt kormányzati elvonások ellenére év végére a város pénzügyi helyzete stabillá vált. A folyószámlahitel – amely a korábbi években év végére elapadt – teljes egészében a város rendelkezésére áll. A város fizetőképes, az előző gyakorlattól eltérően január 1-jén több mint százmillió forint pozitív egyenleget mutatott a főszámla. Kifizetetlen számla nincsen. Ilyen pénzügyi helyzet az elmúlt tizennyolc évben egyszer sem volt tapasztalható Dombóváron.

Továbbá múlt év végén a kormány döntött, és az új mentőállomás, valamint a térség sport és szabadidős centrum megépítésének folyamata elindult. A két beruházás előkészítésére 276 millió forint forrást biztosítanak. A városvezetés továbbra is bizakodó az SZTK felújításával kapcsolatban.

Pintér Szilárd polgármester folytatni kívánja az észszerű, megfontolt gazdálkodást 2021-ben, amellett, hogy számos beruházás fog elindulni és újabb pályázati forrásokra számít, valamint továbbra is bízik a lakosság konstruktív együttműködésében.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 25. 08:36, hétfő | Helyi

Mezei Liga után indult az atlétikai fedettpályás szezon

Egyéni csúcs és biztató eredmények.

2021. Január 23. 23:09, szombat | Helyi

Vasárnap estétől egyre többfelé havazás váltja az esőt

Hétfőig több centi hó fog esni az ország déli és keleti felén.

2021. Január 22. 11:32, péntek | Helyi

Kiállítás a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központban Reflexiók OnlineTérben címmel

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

2021. Január 21. 11:44, csütörtök | Helyi

Fejlesztik a dombóvári ipari parkot 255 millió forintból

Pintér Szilárd polgármester kiemelte, elsődleges cél a barnamezős területen az infrastrukturális fejlesztés, valamint a zöldmezős terület közművesítése hat hektáron.