Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Május 15. 19:20, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jobbik-tégla az Unióban?

Jobbik-tégla az Unióban?

Kémkedéssel gyanúsítják Kovács Béla jobbikos EP-képviselőt, a Legfőbb Ügyészség már kezdeményezte a politikus mentelmi jogának felfüggesztését – közölte a Magyar Nemzet. A lap értesülései szerint Kovács Európai Unió intézményei ellen folytathatott kémkedést, és rendszeresen találkozott orosz diplomatákkal.
Az érintett képviselő a csütörtöki sajtótájékoztatón cáfolta a híreket.


Az újság úgy tudja, Kovács Béla ellen még április elején tett feljelentést az Alkotmányvédelmi Hivatal. Az EP-képviselő 2013 decembere óta elnöke azEurópai Nemzeti Mozgalmak Szövetségének, amivel kapcsolatban már többször megfogalmazódott a gyanú, hogy orosz befolyás alatt áll, és céljuk, hogy saját frakciót alakíthassanak az Európai Parlamentben. A Magyar Nemzet azt is felemlegeti, hogy a férfi rendszeresen találkozik orosz diplomatákkal, és gyakran utazik Moszkvába.

Kovács Béla a Wikipédia életrajzi összefoglalója alapján itthon középiskolai tanulmányai után Tokióban négy éven át egy amerikai magánegyetemen politológiát és nemzetközi kapcsolatokat hallgatott, 1986-ban Moszkvában pedig a Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében (MGIMO) nemzetközi közgazdász diplomát szerzett. 1988-tól 2003-ig nemzetközi kereskedelmi cégeknél dolgozott vezető beosztásban Japánban és Oroszországban. 2003-ban a „Gaszisz” Orosz Állami Akadémia jogtudományi karán végzett befektetési szakjogászként.

Kovács felesége pedig az orosz-osztrák kettős állampolgárIsztohin Szvetlana, akiről a Magyar Nemzet azt állítja, korábban a KGB kémelhárításánál dolgozott.

***
Soha nem voltam sem magyar, sem külföldi titkosszolgálat tagja, soha nem működtem velük együtt és megkeresés sem volt a részükről - jelentette ki Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti (EP) képviselője budapesti sajtótájékoztatóján. A Jobbik a visszaszorítását célzó álbotránynak tartja, hogy jelöltjét kémkedéssel vádolják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során