Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2011. Augusztus 15. 14:13, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress

Jöhet a svájci árfolyam-rögzítés

Jöhet a svájci árfolyam-rögzítés

Gyengül a svájci frank. A forint azonban még így is 240-241 között a svájci frankkal szemben. Vélhetően ebben nagy szerepe van annak az értesülésnek, miszerint Svájc korlátozná a frank drágulását az euróval szemben.

A Sonntagszeitug értesülései szerint a svájci kormány és az ország központi bankja arról egyeztet, hogy küszöböt határoznának meg, ameddig a frank erősödhet az euróhoz képest. A hetilap értesülése szerint a svájci bank az 1,10-es euró-frank árfolyam fölött húzná meg azt az szintet, ameddig a frank erősödhetne.

Ha az 1,10-et átlépné a devizapáros jegyzése, akkor a svájci központi bank intervenciót hajtana végre. A svájci kormány szerdai ülésén kerülhet szóba a kérdés, de úgy tűnik, a piac már is reagál a hírre.

A reggeli ázsiai kereskedésben 1,12 fölött az euró-svájci frank. A svájci frank mintegy 30 százalékkal erősödött az euróhoz képest 2008 óta. Nem csoda, hogy a svájci gazdasági szervezetek és a szakszervezeti szövetségek is beavatkozást sürgetnek. Külföldön persze nagyobb vásárlóerőt képvisel egy svájci cég vagy éppen turista, csakhogy ez az erős árfolyam kezd káros hatással lenni a svájci gazdaságra.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: frank

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.

2024. Május 22. 07:38, szerda | Külföld

Megkezdődött a taktikai atomfegyverek bevetésére kiképző orosz hadgyakorlat

Megkezdődött a taktikai nukleáris fegyverek előkészítésére és alkalmazására kiképző hadgyakorlat első szakasza Oroszországban - közölte kedden a védelmi minisztérium.

2024. Május 22. 07:28, szerda | Külföld

Kibocsátották a kolozsvári metróvonal építési engedélyét

Kibocsátotta a kolozsvári metróvonal építési engedélyét a Kolozs megyei önkormányzat kedden - írta a megyei közgyűlés közleményére hivatkozva az Agerpres.

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt