Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Május 25. 15:17, csütörtök | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

Jól halad az utcai lámpák cseréje Dombóváron

Jól halad az utcai lámpák cseréje Dombóváron

LED-es közvilágítást kap Dombóvár

A napokban kezdték el Dombóváron a lámpatestek cseréjét, a képviselőtestület döntése értelmében a munka közel 3000 oszlopot érint. A kivitelezést közbeszerzési eljáráson nyerte el az U Light ESCO Kft., aki a beruházást előfinanszírozza, a város pedig az új lámpatesteket a cégtől visszabérli.

Talapka Rudolf, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke lapunknak elmondta, a Képviselőtestület még ezév januárjában döntött a város közvilágításának korszerűsítése mellett, hiszen a régi világítótestek már erősen elhasználódtak, a LED-es megoldással pedig még olcsóbb is lesz az üzemeltetés. Az elnök szerint mintegy 5 millió forintot spórol a város a közvilágítás költségein évente, amely 170 dombóvári család áramfogyasztásával egyenlő.

Már vannak olyan városrészek, például Gunaras, ahol a lámpatestek cseréje be is fejeződött. Ezeken a helyeken már látható, hogy bár más jellegű, nem szórt fényt adnak a LED-es izzók, a közvilágítás minőségét ez nem befolyásolja. Sőt az új lámpatestek felhelyezésével csökken az eddigi energiapazarló és környezetkárosító fényszennyezés is. Külön említésre méltó az is, hogy az új LED lámpák magyar termékek.

A közvilágítás korszerűsítésén kívül további bővítést is tervez az önkormányzat, többek között Szőlőhegyen a Kapos soron, a Szállásréti-tó környékén, Szarvasdon és Mászlonyban. A bővítés mellett tervben van Dombóvár díszkivilágításának a korszerűsítése is, mely során a szobrok és műemlékek megvilágítását szolgáló 51 db reflektor szintén ilyen LED-es, energiatakarékos megoldással újulna meg. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően további 600 ezer forintot spórolhat meg a város évente a díszkivilágítások költségén.

A 2923 lámpatest cseréje várhatóan május végéig, jóval a szerződéses határidő előtt elkészül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.