Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Április 14. 21:30, csütörtök | Helyi
Forrás: József Attila ÁMK

Jól sikerültek a 2011. évi József Attila Napok - képgalériákkal

Jól sikerültek a 2011. évi József Attila Napok - képgalériákkal

A dombóvári József Attila ÁMK hosszú évek hagyományaihoz híven színes rendezvénysorozatot szervezett az iskola névadója, József Attila és a költészet napja tiszteletére. Írásunk az intézmény beszámolója alapján készült. Fotóink

A csütörtöki programok területi tanulmányi versenyekkel kezdődtek. Összemérték tudásukat a matematikát, a történelmet, az angol és a német nemzetiségi nyelvet kedvelők.

Több száz gyerek élvezte a Szélkiáltó együttes koncertjét, ahol megzenésített verseket mutattak be a zenészek, jól közvetítve a költészet örök üzenetét.

Este az érdeklődők a „Filléres emlékeim” című kiállításon, majd az iskolai emlékezet program keretében tanterem avatón vettek részt. Idén a kiválasztott terem az iskola egykori igazgatónőjéről, Novotny Károlynéról kapta nevét.

Péntek délelőtt sport- és szabadidős programok közül válogathattak a gyerekek. Gyalogos, kerékpáros, görkoris túrán, akadálypályán, a csocso- és a pingpongasztaloknál, a jógateremben és a salátagyárban ügyeskedtek.

A hét eseményeit bemutató képgaléria a lenti fotóra kattintva megtekinthető, vagy később bármikor megnyitható a Szórakozó negyedből.


A József Attila Napok legkiemelkedőbb rendezvénye az intézmény bemutatkozó előadása volt. A Művelődési Házban az ÁMK gazdag hagyományrendszeréből, tevékenységeikből, kulturális életükből adtak ízelítőt. A nyolcszáz tanulóból közel kettőszázan - 3-14 éves korú dombóváriak, attalaiak és dalmandiak - mutatták be tehetségüket a műsorban. Tánc, mese, drámajáték, vers- és prózamondás, hangszeres zene, ének, kötélugrás tették változatossá a kétórás rendezvényt. A szünetben néhány finom falattal, vetítéssel várták vendégeiket a szervezők az előtérben. A siker - melyet sok diák, szülő és pedagógus hosszú, kemény munkája előzött meg - óriási volt.

A bemutatkozó előadásról önálló képgalériávaltudósítunk, amely az alábbi fotóra kattintva nyitható meg. Ha beszámolónk folytatására kíváncsi, gördítsen tovább.



A programokkal párhuzamosan versíró pályázatot is meghirdetett az intézmény, melyre tizennégy tanuló nevezett.

Április 11-én a költészet napján az iskola diákjai egy-egy szál virággal adóztak József Attila emlékének a névadó szobránál, majd délután a „Ki tud többet József Attiláról?” című vetélkedőn játékos, szórakoztató feladatok tették próbára a felső tagozatosok tudását.

A programok sikeres lebonyolításában komoly anyagi segítséget kapott az intézmény a TÁMOP 3.2.4-08/1-2009-0020 „Akadálymentes könyvtárak a dombóvári kistérségben” pályázatból.

A tanulók, a szülők és az iskola valamennyi dolgozója összefogásának köszönhetően sikerrel zárultak a 2011. évi József Attila Napok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.