Városlista
2019. december 14, szombat - Szilárda

Hírek

2011. Augusztus 27. 14:00, szombat | Belföld
Forrás: köpönyeg.hu

Jön a front, véget ér a forróság!

Jön a front, véget ér a forróság!

Ez vár ránk a köpönyeg.hu időjárási portál ma reggel közzétett, 73 %-os beválási esélyű előrejelzése szerint. Képünk az országba belépő frontot mutatja WRF modell alapján.

Szombaton eleinte marad a napos, száraz időjárás, majd délutántól a Dunántúlon egyre többfelé megnövekszik a gomolyfelhőzet és eleinte nyugaton, majd a Dunántúl többi részén is várható zápor, zivatar. Heves zivatar is lehet komoly szélviharral, jégesővel. A nap első felében a délkeleti szél erősödhet meg, majd estétől 70-90km/h-s lökések kísérhetik az ÉNy-i szelet. A front véget vet a napok óta tartó forróságnak.

Vasárnap hajnalban még előfordulhat csapadék, majd csökken a felhőzet. A szél kezdetben erős lesz, majd fokozatosan mérséklődik a légmozgás. Több fokkal frissebb idő várható, a csúcshőmérséklet már csak 23 és 30 fok között alakulhat.

A folytatás kissé változékonyabb, meleg napokat ígér, de a forróság már nem tér vissza...

A közeledő hidegfrontról bővebben itt olvashat a köpönyeg.hu-n >>>

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 14. 18:00, szombat | Belföld

Nőtt az ezüst népszerűsége az idén

Idén az ezüst keresletét valamivel felülmúlja a kínálat annak ellenére, hogy a kínálat 1018,9 millió unciás mennyisége egy százalékkal kisebb a tavalyinál

2019. December 14. 17:01, szombat | Belföld

Malőrmentes volt a likőrök fogyasztóvédelmi vizsgálata

Húszféle likőrt vizsgáltatott meg akkreditált laboratóriumában az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) időszaki ellenőrzéssorozatának részeként

2019. December 14. 15:27, szombat | Belföld

Három új ősmaradványfajt tártak fel a Mecsekben

Mintegy 130 millió éves őskörnyezetből, különleges tulajdonságokkal rendelkező, eddig ismeretlen fosszilis ősmaradványfajokat tártak fel a Mecsekben - tájékoztatta a Pécsi Tudományegyetem (PTE) az MTI-t.

2019. December 14. 14:04, szombat | Belföld

Eljárás indult a kgfb-díjak képzése miatt

A bonus-malus rendszer szabályozása és az úgynevezett károkozói pótdíj felszámítása miatt.