Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Szeptember 05. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: köpönyeg.hu

Jön az évszakváltó hidegfront!

Jön az évszakváltó hidegfront!

Milyen időre számíthatunk ma és az előttünk álló napokban? A köpönyeg.hu időjárási portál Dél-Dunántúlra vonatkozó aktuális előrejelzésének beválási esélye 73%-os. Illusztráló képünk forrása: dunantulielet.wordpress.com.

Hétfőn eleinte marad a többnyire napos időjárás, majd eleinte a Dunántúlon, később egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Heves zivatarok is kialakulhatnak, komoly szélviharral, jégesővel, és felhőszakadással. Erre a legnagyobb esély - nagyjából - a Budapest-Kaposvár vonalon lesz. Zivatarláncolat is képződhet. Estétől - zivataroktól függetlenül - viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. Hidegfront érkezik. Délutántól jelentősen romlanak a közlekedés feltételei.

Kedden nyugat felől csökken, felszakadozik a felhőzet, ám keleten még estig kialakulhat zápor, zivatar. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, 19 és 25 fok közötti értékek lehetnek délután. Viharos lesz a szél.

Szerdán átmenetileg kevesebb, csütörtökön újra több felhő lesz felettünk - köszönhetően egy újabb hidegfrontnak, mely érezhetően már őszi időjárást okoz: erősen felhős lesz az ég, és szórványosan valószínű eső, zápor, miközben erős lesz az ÉNy-i szél. 20 fok körül alakulhat mindössze a csúcshőmérséklet.

A hétvége kellemes, napos, kora őszi időt ígér...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.