Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2016. December 17. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Jónak lenni jó! - Már több mint 55 millió forint gyűlt össze

Jónak lenni jó! - Már több mint 55 millió forint gyűlt össze

Már több mint 55 millió forint gyűlt össze a közmédia ötödik Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akciójában, amelynek vasárnapi egész napos műsorfolyama a Magyar Református Szeretetszolgálatot támogatja.

Idén négy tárgyra - Forma 1-es dedikált zászlóra, Terence Hill mellényére, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Viktória mintával festett korsóvázájára és Jean-Paul Belmondo francia filmszínész kabátjára - lehet licitálni, az induló ár 500 ezer forint - mondta el Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztője pénteken az MTI-nek.

Kiemelte: több mint 70 felajánlott tárgy vásárolható meg fix áron december 31-ig, de további tárgyakat már nem tudnak befogadni. A mediklikk.hu/jonaklennijo oldalon folyamatosan lehet licitálni, vásárolni és tájékozódni - fűzte hozzá.

A főszerkesztő elmondta, hogy a tárgyak eladásából kétmillió forint, valamint a 1358-as adományvonalra és a számlaszámra küldött összegekből 53 millió forint gyűlt össze.

Vasárnap reggeltől estig a közmédia szinte valamennyi csatornáján - a Dunán, a Duna Worldön, az M1-en, az M5-ön és a Kossuth rádióban - foglalkoznak a jótékonysági akcióval, s ezen a napon a műsorvezetők és műsorkészítők fogadják a hívásokat, pénzügyi felajánlásokat - tette hozzá.

A vasárnapi adásban a stúdióbeszélgetések mellett két külső helyszínről, a Bethesda Gyermekkórházból és a "magyarországi reformáció fellegvárából", Debrecenből, valamint Miskolcról és Kárpátaljáról jelentkeznek a közmédia munkatársai.

A Jónak lenni jó! akciója 2012-ben a Böjte Csaba szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítványt mintegy 100 millió forinttal, 2013-ben a Katolikus Karitászt csaknem 120 millió forinttal, 2014-ben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet 167 millió forinttal, tavaly pedig a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot mintegy 225 millió forinttal tudta segíteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 12:04, kedd | Belföld

MÁV-Start: indul az Intercity Splitbe

Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig szinte mindegyik Adria InterCitynek magas a kihasználtsága.

2024. Június 18. 12:01, kedd | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: területvédelmi tartalékosokat toborzunk!

Szükség van a bátrakra, minél több olyan honfitársunkra, aki megvédi Magyarországot és akivel erősebb a társadalmunk.

2024. Június 18. 08:23, kedd | Belföld

Orbán Viktor Mark Ruttével tárgyalt

2024. Június 17. 08:35, hétfő | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: díszőrség lesz a budai Várban

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget